Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019

Πόρισμα για ΣΥΔΑΣΕ: Τι αναφέρει για αγρινιώτη αγροτοσυνδικαλιστή

18705C6E17183B344AACF594056377BD Για οσμή σκανδάλου και κακοδιαχείρισης δεκάδων εκατομμυρίων από αγροτοπατέρες κάνει λόγο σε δημοσίευμα της σήμερα η Real News. H εφημερίδα αναφέρεται στα πόρισματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια  Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών) , ΓΕΣΑΣΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος) και ΣΥΔΑΣΕ (Συνομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας ) . Τα πορίσματα παραγγέλθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα Π .Αθανασίου και από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και είχαν  αντικείμενο τη λειτουργία των τριών  αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και την διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ .Στα πορίσματα ουσιαστικά αποκαλύπτεται ότι την περίοδο 1994-2011  «γαλαζοπράσινα» αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη έκαναν «πάρτι» …

Ωστόσο στο δημοσίευμα υπάρχει και μια αγρινιώτικη διάσταση. Ονοματίζεται (δημοσιεύεται και φωτογραφία του) αγρινιώτης αγροτοσυνδικαλιστής ο οποίος διετέλεσε σε κορυφαία θέση της ΣΥΔΑΣΕ (δεν λειτουργεί πλέον). Για αυτόν η Real News αναφέρει πως τον Ιούνιο του 2009 μαζί με την ταμία άνοιξαν, σύμφωνα με το πόρισμα, λογαριασμό στον οποίο εισέρρεαν ποσά των επιχορηγήσεων χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. Επίσης πως είχε ουκ ολίγες δαπάνες . «Μόνο το 2012 ξόδεψε για βενζίνες 7740 ευρώ, για διαμονή 10227 ευρώ και για σίτιση 2223 ευρώ. Στη βενζίνη το παράκανε , σε ένα μήνα ( Απρίλιο) έβαλε 1172 ευρώ. Ο ίδιος ήταν στην Αθήνα και τα τιμολόγια για βενζίνη κόβονταν στα Γιάννενα, την Αμφιλοχία, το Αντίρριο, το Αγρίνιο, τον Προμαχώνα » , ανέφερε το δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πάντως πως κατά καιρούς οι οργανώσεις αυτές εξαπέλυσαν μύδρους για τον έλεγχο που διατάχθηκε ενώ  προγενέστερα σε άλλα πορίσματα σχετικά με την ΣΥΔΑΣΕ, διαπιστώθηκε πως η οργάνωση κινήθηκε εντός του πλαισίου του καταστατικού της, πως οι αμοιβές των προέδρων ήταν εύλογες και δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες αποκλίσεις των ποσών των εκκαθαρίσεων πληρωμών. Σε κάθε περίπτωση προσεχώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα βεβαιωθεί  εάν υπάρχει ή όχι κακοδιαχείρηση. Δεν αμφιβάλλει κανείς πάντως ότι πρέπει να πέσει φως παντού ειδικά όταν στην Ελλάδα επί δεκαετίες κρατούντες, φορείς και σωματεία διαχειρίζονταν δημόσιο χρήμα χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Πότε θα κάνει ξαστεριά;

    Θα την αγοράσεις αλλά δεν θα μπορείς να της γράψεις όπως εδώ.

  2. Κώστας Παπαδόπουλος

    Καλά σου λέει ο κ. Ροδίτης. Αφού αναφέρεις την πηγή, γράψε και το όνομα. Αλλιώς, άνετα μπορεί κάποιος να θεωρήσει τη … μισή είδηση ως διαφήμιση της εν λόγω εφημερίδας για να πάμε να την αγοράσουμε. Για σκέψου το λιγάκι.

  3. roditis akis

    Αγαπητέ ανώνυμε ε π α ρ χ ι ώ τη «»πότε θα κάνει ξαστεριά»» (η «ξαστεριά» της ρεμούλας τελείωσε για όλους) νομίζεις ότι δεν μπορώ να απαντήσω ………………………………………………………………………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.