Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Πότε ξεκινά η διάνοιξη σήραγγας στην Παλιοβούνα

Πότε ξεκινά η διάνοιξη σήραγγας στην Παλιοβούνα

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΥΝΕΙΑ ΟΡΟΣ ΚΛΟΚΟΒΑΑναμένεται η υπογραφή της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων
Το ypodomes.com απευθύνθηκε στην εταιρεία παραχώρησης (Νέα Οδός) για το θέμα της διάνοιξης της σήραγγας στην Κλόκοβα και η απάντηση ήταν κατατοπιστική.

“Εργασίες προετοιμασίας ναι γίνονται για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εργασίες διάνοιξης δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν υπογραφούν οι τροποποιημένοι περιβαλλοντικοί όροι”. Με αυτή την απάντηση κλείνει προς το παρόν το θέμα της περίφημης διάνοιξης της σήραγγας που θα λύσει μελλοντικά το πρόβλημα των διελεύσεων που θα γίνονται μέσα και οχι περιξ του βουνού.
Επί της ουσίας η εταιρεία παραχώρησης είναι έτοιμη 100% να ξεκινήσει την διάνοιξη της σήραγγας των 2,9χλμ. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό στάδιο των εργασιών.

Ποιό είναι αυτό; όταν εγκρίθηκε πέρυσι τέτοια εποχή να γίνει σήραγγα στην Κλόκοβα και όχι διαπλάτυνση του σημερινού δρόμου, ξεκίνησε ο αγώνας για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Αυτή η τροποποίηση είναι μια κοπιαστική χρονιώδης προσπάθεια που όντως χρειάστηκε πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί. Σήμερα είναι εγκεκριμένη και περιμένει την υπογραφή από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ προκειμένου να μπορεί να εφαρμοστεί.

Με την υπογραφή των Π.Ο. θα έχει ανοίξει ο δρόμος για τη διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας που θα διανοιχθεί με παραδοσιακά μέσα και όχι ΤΒΜ (μετροπόντικα). Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα γίνεται μεγάλος αγώνας για να διατηρηθεί σε ανεκτά επίπεδα.

Ωστόσο και για λόγους σημαντικούς (περίπλοκα έργα, απαλλοτριώσεις κλπ) αλλά και η καθυστέρηση της υπογραφής των περιβαλλοντικών όρων οι πιθανότητες για παράταση και παράδοση του δρόμου τμηματικά είναι πολύ μεγάλες αλλά προς το παρόν όχι ανακοινώσιμες αλλά ούτε και μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια.

Όπως είναι λογικό σε έργα τέτοιου μεγέθους και με τα “σουρεαλιστικά” χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν πριν 1,5 έτος τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.