Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Πώς θα γίνεται η μηνιαία καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Πώς θα γίνεται η μηνιαία καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ

oaeeΤην 1η Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Αυγό γίνεται διότι αρκετοί ασφαλισμένοι λόγω κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών και έτσι προσδοκάται πως θα γίνει αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση της είσπραξής των εισφορών.

Απόφαση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα προβλέπει ότι οι εισφορές από την 1η Μαρτίου 2015 θα καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ μηνιαία και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις.

Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, θα αναρτώνται στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ και ο Οργανισμός θα μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι ΘΑ εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του ΟΑΕΕ και θα πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.

Για την εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ θα προσαρμόσει τις υφιστάμενες μηχανογραφικές εφαρμογές έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη μηνιαία ροή ασφαλιστικών εισφορών από την έναρξη ισχύος της παρούσης και θα ενημερώσει ηλεκτρονικά τον ΟΑΕΕ εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή και ανάρτηση στον ιστότοπο του ΟΑΕΕ στοιχείο.

arouraios.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.