Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Π. Γερμανός: Μονόδρομος η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α.

Π. Γερμανός: Μονόδρομος η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α.

sinidisi.gr_2014-06-11_06-51-38Μετά το πέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής και με τον Α.Ο. Αγρινίου να περιμένει την οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση που θα σημάνει την άνοδό του στη Β’ Εθνική κατηγορία, ο πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας Περικλής Γερμανός μας μίλησε για την επόμενη μέρα του σωματείου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α. αποτελεί μονόδρομο.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο κ. Γερμανός:

– Για το που βρίσκεται το θέμα με την αναδιάρθρωση της Β΄Εθνικής:

Π.Γ. «Στα μέσα Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει εντελώς η υπόθεση ενώ όπως είναι γνωστό είμαστε οι πρώτοι επιλαχόντες για άνοδο στην επόμενη κατηγορία».

-Για τη συνάντηση που έγινε με ανθρώπους της Γ.Ε.Α. και αφορούσε την πιθανή συγχώνευση των δύο ομάδων:

Π.Γ. «Ο Α.Ο. Αγρινίου ουσιαστικά είμαστε δύο άνθρωποι. Ο Ντίνος ο Τσιαμάκης κι εγώ. Οι υπόλοιποι ουσιαστικά έχουν… φύγει. Τα βάλαμε κάτω και είπαμε ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε και του χρόνου δύο άτομα. Αφού λοιπόν μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε στη Β’ Εθνική, ή το διαλύουμε ή συγχωνευόμαστε με ένα σωματείο που έχει δυναμική. Η αλήθεια είναι ότι έχει ενδιαφερθεί και κάποιος να αγοράσει την ομάδα, (σ.σ. άνθρωπος εκτός Αγρινίου, δε θέλησε να μας αποκαλύψει όνομα ο Π. Γερμανός) και είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Η άλλη λύση λοιπόν είναι η συγχώνευση. Ουσιαστικά ο Α.Ο. δημιουργήθηκε από κάποια άτομα της Γ.Ε.Α. που το 1973 διαφώνησαν με την τότε κατάσταση και αποχώρησαν φτιάχνοντας τον Α.Ο. Εγώ δεν είμαι ούτε Α.Ο. ούτε Γ.Ε.Α. Είμαι με το μπάσκετ. Η Γ.Ε.Α. έχει 150 παιδιά, ένα προπονητήριο και εγκαταστάσεις».

– Για το αν έπεσε στο τραπέζι το πιθανό όνομα της νέας ομάδας που θα δημιουργηθεί:

Π.Γ. «Θα λέγεται κάπως… Αγρίνιο! Ένωση Αγρινίου ας πούμε. Το νόημα πάντως είναι να έχει το όνομα Αγρίνιο μέσα! Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό πόλο, μια ομάδα Β΄ Εθνικής με αγρινιώτες παίκτες στο ρόστερ, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ στο Αγρίνιο. Επειδή στο Αγρίνιο ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ και ο κόσμος που ασχολείται είναι λίγος, οπότε το έρισμα να βοηθήσει κάποιος δεν υπάρχει. Υπάρχει επίσης και το σενάριο να πούμε με τον Ντίνο (σ.σ. Τσιαμάκη), συνεχίζουμε για ένα ακόμη χρόνο και βλέπουμε. Να μη δεχθούμε το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική λόγω του ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να αυξήσουμε το μπάτζετ, και να συνεχίσουμε στη Γ’ όπως ήμασταν φέτος. Αυτό όμως όπως καταλαβαίνεις δεν έχει νόημα».

–  Για το τι πλάνα έχει στο μυαλό του για την ομάδα – όποια προκύψει- την επόμενη χρονιά:

Π.Γ. «Η ομάδα του χρόνου θέλουμε να αποτελείται από οκτώ – εννιά αγρινιώτες. Φέτος ήταν πέντε – έξι. Έχουμε ανανεώσει ήδη και με τον προπονητή μας τον Γ. Διαμαντάκο».

–   Για το τι πιθανότητες δίνει να έχει αίσια κατάληξη η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α.:

Π.Γ. «Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε. Υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες που σου είπα πριν. Τη Δευτέρα έχουμε νέο ραντεβού με τους ανθρώπους της Γ.Ε.Α. Το κλίμα την πρώτη φορά ήταν θετικό. Θα πάει η Γ.Ε.Α. σε γενική συνέλευση προκειμένου να θέσει την πρότασή μας στα μέλη της να την εγκρίνουν. Αν θες τη γνώμη μου, είναι μονόδρομος η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α.! Να ενωθούν οι δυνάμεις! Αν δε γίνει, δε θα πεθάνουμε κιόλας…».

–  Για το αν η Γ.Ε.Α. βάλει σαν όρο στη συγχώνευση να κρατήσει η νέα ομάδα το όνομα Γ.Ε.Α. το πώς θα το δεχθεί:

Π.Γ. «Θα πω ναι και σε αυτό! Ουσιαστικά όπως σου είπα, δύο άνθρωποι είμαστε. Εγώ κι ο Ντίνος. Όλες μας οι προσπάθειες λοιπόν, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, να έχει αίσιο τέλος η συγχώνευση. Είναι μονόδρομος όπως σου είπα και πιο πριν».

–  Κλείνοντας, ο Περικλής Γερμανός εξέφρασε λιτά αλλά με νόημα το παράπονό του για χρόνια που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο του Α.Ο. Αγρινίου:

«Η αλήθεια είναι ότι με βάλανε μπροστά στον Α.Ο. και στην πορεία δε βοήθησε κανένας…».

Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Δ. ΜΠΑΚΗΣ

  Αγαπητέ Περικλή, σε άλλο site έχω αναφέρει τις απόψεις μου. Διαβάζοντας εδώ όσα είπες θέλω να σου επισημάνω μερικά πράγματα.
  1. Ο Α.Ο.Α. είναι ένα σωματείο με αξιοσημειωτη παρουσία στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτή ττην παρουσία ούτε εσύ αλλά ούτε και κανένας άλλος μπορεί να να την εξαφανίσει. ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ.
  2. Αφού μείνατε μόνο δύο άτομα (2), όπως λες, στο συμβούλιο, ας παραιτηθεις. προκήρυξε εκλογές και εαν δεν μπορεί ήδεν θέλει να βάλει κανείς υποψηφιότητα πήγαινε στο Πρωτοδικείο για ορισμό Δ.Ε.
  3. Ξεπλήρωσε όλες τις οφειλές που έχετε δημιουργήσει στο σύλλογο κατά τη διάρκεια της θητείας σας.
  4. Καλέστε ΟΛΑ τα παλιά μέλη διοικήσεων του Α.Ο.Α. απο την ίδρυση του σε σύσκεψη-συζήτηση.
  Εκτός όλων των παραπάνω θέλω να σου πω και εντελώς φιλικά ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα στρατευση, σχέδιο και γνώση. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το οικονομικό αδιέξοδο που έφτασες εσύ και οι συνεργάτες σου αλλά μην ζητάς να πάθουν το ίδιο και άλλοι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε άλλους συλλόγους.
  Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι άλλο πράγμα και οδηγεί εντελώς σε άλλη κατεύθυνση. Και το τοπικό μπάσκετ σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν μπορεί να γίνει επαγγελματικό. Και το γιατί δεν μπορεί να γίνει επαγγλεματικό είναι φανερό: Πρώτα και κύρια δεν υπάρχουν οι υποδομές γι’ αυτό (πχ γήπεδο) και κατ’ δεύτερο ΔΕΝ υπάρχει ο λεγόμενος….. επενδυτής.

  Υ.Γ.: Το ότι μείνατε μόλις δύο (2) άτομα στο συμβούλιο σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό. Το το ότι διαλύσατε όλα τα τμήματα υποδομής του Α.Ο.Α. πέρισυ αυτό δείχνει ή παντελή άγνοια και ενδιαφέρον, για το άθλημα που λές ότι αγαπάς ή σκοπιμότητα, σχετιζόμενη με τις σημερινές σας ενέργειες.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική (τα περί Β’ τα εκλαμβάνω σαν αστείο) δηλωστε αδυναμία και αγωνιστείτε στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Αφήστε τα ονόματα και τις πλάκες
  Καλώς οι κακώς οι ομάδες μπάσκετ της πόλης ιστορικά είναι η ΓΕΑ και ο ΑΟ.

  Ότι δημιουργήθηκε από εκεί και πέρα είναι μόρφωμα.

  Συγχωνευθείτε. Είναι ιστορική ευκαιρία για την πόλη να έχει ομάδα στην Β εθνική και όλες οι άλλες που παλεύουν εδώ στα τοπικά να γίνουν δεξαμενές του σωματείου.

  Έχουν ομάδες στην Β και στην Α2 κάθε χωρίο (Βόνιτσα, Λευκάδα, Αστακός κτλ)
  Συγχωνευθείτε
  Συγχωνευθείτε

 3. ΖΩΟΦΙΛΟΣ

  Κύριε Δημήτρη, εκτός απο ορθογραφικά (π.χ. γράφεις καλώς οι κακώς) είσαι προβληματικος με την ιστορία. Φερ’ ειπείν γράφεις ότι οι ομάδες μπάσκετ της πόλης ιστορικά είναι η ΓΕΑ και ο ΑΟΑ. Προφανώς δεν ξερεις ουσιώδη κεφάλαια της ιστορίας. Ούτε των κλασσικών χρόνων αλλά ούτε και των νεωτέρων. Για να μάθεις λοιπόν διάβασε: Το μπάσκετ στο Αγρίνιο το πρωτοέφερε ο Παναιτωλικός στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Έφτιαξε συγκροτημένη ομάδα μπάσκετ απο τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50. Αυτά για τους κλασσικούς χρόνους. Στους νεώτερους χρόνους τώρα (μετά το 1985 μέχρι σήμερα). Στο τοπικό μπάσκετ την περίοδο αυτήυπάρχουν δύο μόνο καταξιωμένες (εννοώ αγωνιζόμενες σε εθνικές κατηγορίες). Ο Α.Ο.Α με τέσσερεις (4) συμμετοχές και ο Παναιτωλικός με δύο (2). Η ΓΕΑ αυτή την περίοδο βρίσκεται μεταξύ Α’ τοπικού και Β’ τοπικού (και αυτό δεν είναι καθόλου μομφή). Αυτά τα ολίγον ιστορικά…..Όσο για τα υπόλοιπα σωματεία που τα αποκαλείς μορφώματα και εδώ λάθος κάνεις. Όλοι οι σύλλογοι ή τα σωματεία σαν παρέες ξεκίνησαν. Σαν παρέες συνέχισαν μέχρι που έγιναν κάποια στιγμή και σύλλογοι….Αυτά τα ολίγα για τα μισα που γράφεις, επειδή για τα “χωριά” που λες ή για την συγχώνευση, η συζήτηση μπορεί να γίνει και…. επικίνδυνη.

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Συγνώμη για το εκ παραδρομής ορθογραφικό
  Όσο για τα υπόλοιπα τι να πω?
  Οι Αγρινιώτες έσκυψαν και αγάπησαν το μπάσκετ μέσα από τις μονομαχίες ΓΕΑ-ΑΟ και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

  Τώρα αν ο Παναιτωλικός έφερε το μπάσκετ τότε που το στεφάνι ήταν από σύρμα αγκάθινο (και μετά εξαφανίστηκε ως το 1998), εντάξει ας αποδεχθούμε ότι η ιστορική ομάδα είναι αυτή.

  Δυστυχώς όμως τα ακόλουθα ισχύουν:
  Η περιοχή δεν έχει καμία σημαντική παράδοση στο μπάσκετ (ούτε ένας παίχτης σε εθνική ανδρών)
  Οι περισσότεροι σύλλογοι είναι όντως παρέες.
  Σωματείο είναι μόνο η ΓΕΑ
  “Εμπορικά” θα βοηθούσε αν υπήρχε ταύτιση και του μπάσκετ με το όνομα Παναιτωλικός (=ΑΓΡΙΝΙΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.