Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Π. Καρκατσούλης: «Ψήφος στο Ποτάμι σημαίνει όχι κομματικό κράτος και συνεχείς εκλογές»

Π. Καρκατσούλης: «Ψήφος στο Ποτάμι σημαίνει όχι κομματικό κράτος και συνεχείς εκλογές»

Ένα από τα δυνατά ονόματα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, ο  βραβευμένος ως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος διεθνώς, από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης, με το «Διεθνές βραβείο Δημόσιας Διοίκησης», και πνευματικός πατέρας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Ο κ. Καρκατσούλης στις 10.30 π.μ., βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Μεσολόγγι  και στη συνέχεια έφτασε στο Αγρίνιο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό καφέ της πόλης ώστε να κάνει μια σύντομη παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και φίλων του Ποταμιού. Παρόντες ήταν και αρκετοί από τους υποψήφιους στη λίστα της Αιτωλοακαρνανίας.

«Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Πιστεύω στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Παρά τη διάχυτη απαισιοδοξία, θα έλεγα πως αυτά μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αν κάνουμε δύο τρία πράγματα. Μπορούμε να έχουμε ένα άλλο κράτος; Σήμερα συζητάμε για το ποιος διαπραγματεύτηκε καλύτερα… αλλά νιώθω ότι υπάρχει μια αμηχανία… Τι καλύτερο έκανε ο ένας από τον άλλο; Μιλάνε για 270 μέτρα που πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα με βάση τη νέα συμφωνία, εκ των οποίων τα 170 είναι εκείνα που πολύ απλά δεν πήραν οι προηγούμενοι», είπε ο κ. Καρκατσούλης, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα διαρκώς σκληραίνουν απλά γιατί δεν εφαρμόζονται τα προηγούμενα προαπαιτούμενα και οι μεταρρυθμίσεις. Για να συμπληρώσει: «Η απάντηση στο ερώτημα “γιατί Ποτάμι” για μένα είναι γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μας».

Αναφορικά στον δημόσιο τομέα, προέβαλε την πάγια θέση του Ποταμιού δηλαδή τον διορισμό σε θέσεις κλειδιά όπως διοικήσεις νοσοκομείων, υπουργείων κλπ, μέσω της λειτουργίας ενός συμβουλίου επιλογής προσωπικού. «Όλα αυτά υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται, όπως δεν έχει εφαρμοστεί και ο νόμος του πόθεν έσχες», εξήγησε και επέμεινε εξίσου στο θέμα της φορολογίας, των περικοπών αλλά και των μεταρρυθμίσεων: «Οι φόροι, οι μειώσεις, οι περικοπές προέκυψαν  γιατί οι προηγούμενοι έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Εμείς λοιπόν προτείναμε, αντί να αλλάζει 110 φορές η φορολογία εισοδήματος μέσα σε έναν χρόνο, για να εξυπηρετήσουμε ομάδες με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα και στο τέλος να την πληρώνει εκείνος που δεν έχει συμφέροντα, να κατατίθεται φορολογικό νομοσχέδιο μία φορά τον χρόνο», εξήγησε.

Διαφώνησε με την κρατούσα «νεοφιλελεύθερη» συλλογιστική ότι απολύοντας από το Δημόσιο κάνεις οικονομία λέγοντας : «Ο Έλληνας πολίτης πάει να ψηφίσει και δεν ξέρει πόσες είναι τελικά αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα του!  Επιχείρησα μόνος μου μια καταμέτρηση και βρήκα ότι είναι 211. Οι υπάλληλοι χρειάζονται για να καλύψουν τις υπηρεσίες που υπάρχουν κενά αλλά όλες αυτές οι δομές χρειάζονται; Αυτή τη στιγμή έχουμε παρά πολλά κενά στα τελωνεία, στις πύλες εισόδου της χώρας και σε άλλες πολύ σημαντικές θέσεις αλλά υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάθονται. Ε, εμείς έχουμε σχεδιασμό για να αλλάξει αυτό», ανέφερε.  «Ψήφος στο Ποτάμι σημαίνει χτύπημα του κομματικού κράτους, σταθερότητα στην κυβέρνηση, όχι εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Καρκατσούλης πριν ακολουθήσει χαλαρή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

DSCN8461

DSCN8453 DSCN8455 DSCN8458 DSCN8462 DSCN8464 DSCN8466 DSCN8469 DSCN8472 DSCN8474 DSCN8479

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.