Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Πέντε πολιτικές δίκες για τον Κατσούλη, αλλά όχι για… λαμογιές

Κατσουλης (1)Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη 27 Οκτώβρη, ξεκινά ένας κύκλος πέντε πολιτικών δικών που αφορούν τον προηγούμενο δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και επικεφαλής σήμερα της παράταξης «Αλλαγή Πορείας», κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
Σύμφωνα με τον ίδιο σε όλες αυτές τις δίκες είναι κατηγορούμενος γιατί ως δήμαρχος υπερασπίσθηκε το συμφέρον των πολλών και τα συμφέροντα του δήμου. Ειδικότερα:
-Στις 27/10 κατηγορείται μαζί με τους τότε δημάρχους Ναυπάκτου και Αγρινίου και πλήθος εκπροσώπων συλλογικών φορέων (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήριο κ.α.), γιατί έκλεισαν τη γέφυρα Χ. Τρικούπης για μισή ώρα διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
– Ακολουθεί το Δεκέμβριο η δίκη για το γκρέμισμα των αυθαίρετων και παράνομων κατοικιών των αθιγγάνων στο Αιτωλικό, σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στο στάδιο Αιτωλικού. «Θυμίζουμε την έκρυθμη κατάσταση εκείνων των ημερών (Αύγουστος 2012), με τις συνεχείς συγκρούσεις ντόπιων και αθιγγάνων, τους πυροβολισμούς και την καταδίκη των πρωταίτιων της παραβατικότητας των αθιγγάνων, που τώρα εμφανίζονται ως μηνυτές κατά του τότε δημάρχου!», σχολιάζει ο συνδυασμός του Π.Κατσούλη.
– Στους πρώτους μήνες του 2016 έπονται δυο δίκες ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας. Η πρώτη εξ αυτών αφορά κλοπή. Τι έκλεψε; Τα λυόμενα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), τα οποία είχαν αφεθεί σε σχολείο του Αγρινίου, το οποίο είχε μεταφερθεί σε νεοαναγειρόμενο οίκημα, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΣΚ. Τα λυόμενα είναι αυτά που στεγάζουν ακόμη τους μαθητές του 1ουΓυμνασίου Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή), που τότε κυριολεκτικά βρίσκονταν στο δρόμο. Μηνυτής ο δήμος Αγρινίου!
– Η δεύτερη που ακολουθεί, σχετίζεται με την εκμίσθωση των χωραφιών της Κατοχής, αρχές του 2014, σε συνεταιρισμό αγροτών της περιοχής. Μηνυτής ο ιδιώτης που για πολλά χρόνια εκμίσθωνε σχεδόν κατά αποκλειστικότητα τα χωράφια και που και φέτος συνέβη το ίδιο. «Διώκεται γιατί εφάρμοσε την τότε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», υπογραμμίζει ο συνδυασμός του κ.Κατσούλη.
-Τέλος, κλείνει ο κύκλος με τη δίκη για τα επεισόδια στο «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», κατά του τότε υπουργού Μάριου Σαλμά. Κατηγορούμενος μαζί με δεκάδες άλλους συμπολίτες του ο Π.Κατσούλης, «ως υποκινητής επεισοδίων» κατά του υπουργού, των αστυνομικών δυνάμεων κ.α.
«Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά μας σχετικά με τις ημερομηνίες των δικών. Σε κάθε περίπτωση νιώθουμε υπερήφανοι, γιατί την ώρα που άλλοι «εκπρόσωποι του λαού» σέρνονται στα δικαστήρια για «λαμογιές», εμείς οδηγούμαστε στο εδώλιο γιατί υπερασπισθήκαμε και υπερασπιζόμαστε το δίκιο των πολλών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο συνδυασμός του Π.Κατσούλη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.