Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Π.Κουρουμπλής στο agrinionews: «Να κατανεμηθούν ευθύνες»

«Να κατανεμηθούν ευθύνες». Είναι το σαφές μήνυμα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Π.Κουρουμπλή, μιλώντας στο agrinionews, για τη συμμετοχή του στην κίνηση των 16 βουλευτών που έστειλαν επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό προκαλώντας νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Σε γενικές γραμμές οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί ως ένα άρθρο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ ζήτησαν απολογισμό για τον ένα χρόνο του υφιστάμενου Μνημονίου αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το πρώτο μνημόνιο απέτυχε λέγοντας πως «βρισκόμαστε σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;».
«Είναι πολιτική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τα αυτονόητα» σημειώνει για την επιστολή o k.Koυρουμπλής. «Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι επιτυχία για παράδειγμα να κόβεις από τις συντάξεις, αλλά να πατάξεις τη φοροδιαφυγή» απαντά στο agrinionews o Π.Κουρουμπλής που χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου επιμένει στην ανάγκη ανασχηματισμού.
Ο κ.Κουρουμπλής επισημαίνει ότι η «η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ δεν αποτελεί ίδια περίπτωση με άλλες αποκρατικοποιήσεις» και μιλώντας στο agrinionews το θέτει το ακόλουθο ερώτημα- επιχείρημα: «Στο ενδεχόμενο που εκμηδενιστεί η συμμετοχή του κράτους στον ΟΤΕ, ποια στάση θα κρατήσουν αυτοί που θα καρτούν τις τύχες των τηλεπικοινωνιών σε μία ενδεχόμενη κρίση με την Τουρκία;»
Η επιστολή προκάλεσε συζητήσεις και συνέβαλε στην εικόνα ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για το Μεσοπρόθεσμο τη Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο.
Σημειωτέον ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζει τις προσπάθειες να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των ελλήνων που μετέφεραν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό ζητώντας παράλληλα να γίνει έλεγχος στο πόθεν έσχες τους. Είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση που πιθανόν θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ θα έχει και σχετική συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.