Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

π. Κων/νου Κοντογεώργου: Εις μνήμην Του μακαριστού π. Κων/νου Μάλαινου

π. Κων/νου Κοντογεώργου: Εις μνήμην Του μακαριστού π. Κων/νου Μάλαινου

Πριν ένα μήνα περίπου ταξίδεψε στην αιωνιότητα ένας από τους παλαιότερους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου& Αγίου Βλασίου. ο πρωτοπρεσβύτερος π.Κων/νος Μάλαινος, ο οποίος διηκόνησε την τοπική μας εκκλησία για 60 περίπου χρόνια, υπηρετώντας ως Εφημέριος της θεοσόστου Ενορίας του Αγίου Βλασίου αλλά για μισό περίπου αιώνα και ως αρχιερατικός επίτροπος όλων των ενοριών της περιοχής αμς που ανήκουν στην Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. ο μακαριστός πατέρας Κων/νος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς.
Πάσα η μικρή κοινωνία του τόπου μας αγάπησε και έδειχνε πάντα την αγάπη της και τον σεβασμό της στον ακούραστο εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου μας, στον αγαπητό π.Κων/νο. αναγνωρίζοντας στο σεβάσμιο πρόσωπο του και την αγνή και ανιδιοτελή καρδιά του, τον καλό ποιμένα. Κάτω από το ιερό Επετραχήλιο του έβρισκαν ανακούφιση και παρηγοριά χιλιάδες πιστών και μεταξύ αυτών από μικρό παιδί και εγώ. Οι συμβουλές του και η αγαπη του στο πρόσωπο μου και η εκτίμηση στο πρόσωπο του γέροντα ιερέα πατέρα μου π.Αλεξίου Καραβάνα, ήταν για όλη την οικογένεια μας, μια απέραντη ευλογία.
Βλέποντας και παρακολοθώντας ο Επίσκοπος επί σειρά ετών την πορεία και την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη του στην Αμπελώνα του Κυρίου πέρα από την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε στο πρόσωπο του, τον ετίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου για τα μυρωμένα χρόνια της ιεροσύνης του, της αυτοθυσίας του και της πνευματικής του προσφοράς.
Ο π. Κων/νος υπήρξε ομολογουμένως ιεροπρεπείς, συνεπής, αξιοπρεπής, ευγενής. Ο λόγος ήταν συμβόλαιο. Ήταν δραστήριος, θαραλλέος και ζωντανός άνθρωπος. Αφοσιωμένος στην παράδοση, στην τάξη. Εξαίρετος λειτουργός, που με την καθαρότητα και μεταλλικότητα της φωνής του, τη βιωματική του σχέση, την όντως μεγαλοπρεπή και αρχοντική εμφάνιση του, μετέδιδε πίστη, δημιουργούσε έξαρση και βοηθούσε τους εκκλησιαζομένους να προσεύχονται και να δοκιμάζουν ιερείς ανατάσεις.
Υπήρξε ακούραστος λειτουργός και φίλος των αγίων, τους οποίους κάθε τόσο τιμούσε λειτουργώντας αγόγγυστα.
Υπήρξε στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη μας και το στήριγμα στα καθημερινά προβλήματα και την αγωνία της βιοτικής μέριμνας του σεπτού Ποιμενάρχου, σεβόμενος, διακονώντας και τιμώντας την υψηλή αποστολή και το ευθυνοφόρο έργο του.
Ως νέος κληρικός και ως ένα από τα “πνευματικοπαίδια” του που πήρα πολλά από τον πολιφίλητο γέροντα, σήμερα αισθάνθηκα την ανάγκη, να γράψω τούτες τις λιγοστές αράδες και να τις αφιερώσω στην μνήμη μου ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης.
Πολυσέβαστε, αείμνηστε π. Κων/νε, αγαπημένη και ξεχωριστή μέσα μας θα ζεί η θύμηση σου.
Ας είναι η μνήμη σου αιωνία! Η ψυχή σου ας βρει καλόν Παράδεισο!
Ο Πανάγαθος Κύριος, ο αρχηγός της ζωής και του Θανάτου ας δώσει κουράγιο στην σεβαστή πρεσβυτέρα Βασιλική και στα εκλεκτά τέκνα σου, για να σηκώσουν την μεγάλη αυτή δοκιμασία του ταξιδιού σου στην αιωνιότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.