Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Π. Μοσχολιός: “Θα καταγγείλω το νέο ΓΠΣ αν δεν είναι ότι αποφάσισε το Δ.Σ. “

Π. Μοσχολιός: “Θα καταγγείλω το νέο ΓΠΣ αν δεν είναι ότι αποφάσισε το Δ.Σ. “

Τα υπόλοιπα θέματα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα που απασχόλησαν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και μια ερώτηση για το τι γίνεται με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Η ερώτηση τέθηκε από τον κ. Σταμάτη για να απαντήσει ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός ότι το θέμα έχει φτάσει κοντά στην υπογραφή και ότι αντίθετα με ότι έχει ακουστεί κανένα συμφέρον δεν εξυπηρετεί. “Αντίθετα” είπε, “μικροσυμφέροντα κάποιων είναι να βάλουν μέσα το οικόπεδό τους ή να δημιουργηθούν προβλήματα σε επαγγελματίες. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι αν το νέο ΓΠΣ δεν είναι ακριβώς αυτό που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, δηλαδή ο λαός του Αγρινίου, θα το καταγγείλω σε όλους τους αρμόδιους”. Ο κ. Μοσχολιός-αφού παρενέβη ο κ. Σταμάτης και αποσαφήνισε ότι δεν είχε διαφωνία,  απλά είχε εξηγήσει ότι δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα-επέμεινε ότι το ΓΠΣ λύνει θέματα για την ανάπτυξη της πόλης και κυρίως προστατεύει την περιοχή του αεροδρομίου όπου υπάρχουν σχέδιο για το Πανεπιστήμιο. Όπως ανέφερε, για την κατοικία οι επεκτάσεις που έχουν ήδη γίνει χωρούν “άλλο τόσο πληθυσμό από αυτόν που ήδη έχει η πόλη”.

Εκτός ημερήσιας διάταξης ήρθε και το θέμα της ύδρευσης των Κλεισορεμμάτων και της Μακρυνείας όπου πληροφορηθήκαμε ότι από 6/6 υπάρχει δημοπρασία για ένταξη όλου του δικτύου ύδρευσης στο Καστράκι από όπου πίνει νερό το Αγρίνιο σήμερα. Για το θέμα του κτηρίου του Οργανισμού Καπνού ερωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από τον κ. Γκρίζη για το γεγονός ότι διάφοροι το χρησιμοποιούν ως κατάλυμα και η απάντηση ήταν ότι η αστυνομία έχει πάρει τα κλειδιά για να μπαίνει όποτε θέλει μέσα. Παράλληλα υπήρξε καταγγελία και για την περιοχή των Παπαδατών όπου κάποιος ιδιώτης ή όμιλος κάνει μπάζωμα της λίμνης για να φτιάξει προβλήτα κάτι που απαγορεύεται γιατί πρόκειται για περιοχή Natura. Επίσης,  ο κ. Σιδέρης έφερε το θέμα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τη οποία η Επιτροπή Ειρήνης που έχει συσταθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. εγκαλείται  για το κατά πόσον είναι νομότυπη ή όχι, με τον κ. Μοσχολιό να απαντά ότι πρόκειται για παραλογισμό της κεντρικής διοίκησης που πάντως τώρα που οι έλεγχοι γίνονται προληπτικά δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Τέλος να πούμε ότι “πέρασε” κατά πλειοψηφία-με τη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι αντίθετη με ανάλογες πρωτοβουλίες-και η νομική σύσταση του Δημοτικού Λαχανόκηπου. “Δεν πρόκειται για δημιουργία νέων αγροτών ή για μια δραστηριότητα κάποιων πολιτών που δεν έχουν να φάνε” εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου. “Πιο πολύ αφορά σε στάση ζωής και στη διάθεση για προσφορά και απασχόληση κάποιων ανθρώπων. Δεν έχουν κήπο ή χωριό και θέλουν να περάσουν έτσι δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε κάποια τετραγωνικά που μπορούμε να του διαθέσουμε. Είναι κάτι πολύ σύνηθες σε όλη την Ευρώπη.Δεν γίνεται λόγω της κρίσης αυτό και ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον”. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια Οργανωτική Επιτροπή που θα έχει σαν επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τζαμαλή και από την αντιπολίτευση τον κ. Στυλιαρά.

Γ.Σ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.