Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ράπισμα για τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου

Ράπισμα για τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου

Καταψηφίστηκε το τεχνικό Πρόγραμμα –Στον «αέρα» ο προϋπολογισμός

    Δεν πέρασε χθες το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013, από το Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013.  Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την δημοτική αρχή να φέρει εκ νέου προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, αναμορφωμένο, ενώ μετά την καταψήφισή του βρίσκεται «στον αέρα» και ο προϋπολογισμός του δήμου που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη.
     Ειδικότερα, καταψήφισαν 15 σύμβουλοι (μεταξύ αυτών οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Σπύρος Λύτρας και Σπύρος Λυμπεράτος, καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Σπύρος Καυμενάκης και Τάσος Κατσιπάνος), ενώ 12 ψήφισαν υπέρ.
      «Όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες κάθε δημοτικής ενότητας αφού υπάρχουν απουσίες νέων έργων και σχεδιασμού και διαμαρτυρήθηκαν ότι στην ουσία το πρόγραμμα δεν αποπνέει ανάπτυξη και ελπίδα για το τόπο.
          Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την Δημοτική Αρχή να φέρει εκ νέου προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα αναμορφωμένο. Να σημειωθεί ότι μετά το ΟΧΙ στο τεχνικό πρόγραμμα η πλειοψηφούσα παράταξη είναι υποχρεωμένη να αποσύρει και τον προυπολογισμό.
      Η ακύρωση του τεχνικού προγράμματος και η καθυστέρηση ψήφισης του φετινού προϋπολογισμού είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πρόβλημα στο δήμο ως προς την πληρωμή των έργων που χρηματοδοτούνται, στην πληρωμή μικροεργολαβιών και προμηθευτών, ακόμη και για θέματα μισθοδοσίας μερίδας υπαλλήλων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.