Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ρέππας: Η εκτροπή θα τελειώσει σε τρία χρόνια το πολυ(!)

Ρέππας: Η εκτροπή θα τελειώσει σε τρία χρόνια το πολυ(!)

Πάνω που η εκτροπή του Αχελώου θεωρούνταν ότι είχε “παγωσει” έρχεται η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου είπε χαρακτηριστικά:

«Αν δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το έργο της εκτροπής του Αχελώου θα τελειώσει σε δυόμισι, τρία χρόνια το πολύ»

Μάλιστα επεσήμανε ότι οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι και εγγυάται γι’ αυτό η Κυβέρνηση.(!)

Ο κ Ρέππας άφησε ένα παράθυρο λέγοντας ότι «οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις», υπενθυμίζοντας ότι αύριο εκδικάζεται προσφυγή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μάλιστα πρόσθεσε οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις.

Συμπέρασμα: Επίσημα η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τελευταία φράση της δήλωσης του κ. Ρέππα, ο οποίος επικαλείται τις δικαστικές αποφάσεις ως απαραίτητη προυπόθεση για τη συνέχιση της εκτροπής. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς μπροστά σε ενδεχόμενη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαικού δικαστήριου; Η ότι η εν λόγω απόφαση θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μη προχωρήσει στο έργο αναλαμβάνοντας έτσι το πολιτικό κόστος; Μια τέτοια δικαστική απόφαση πάντως αποτελεί ατράνταχτο άλλοθι προς τους Θεσσαλούς.

Το παραπάνω σενάριο είναι και το πιο αισιόδοξο. Το ότι όμως εγγυάται ο υπουργός ότι οι πόροι έχουν εξασφαλισθεί πρέπει να μας ανησυχεί. Δυστυχώς εϊναι δείγμα πολιτικής θέλησης για τη συνέχιση του έργου.

Εν κατακλείδι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις δικαστικές αποφάσεις που είτε θα εξαναγκάσουν είτε θα χρησιμεύσουν ως άλλοθι ώστε το εγκληματικό έργο να ματαιωθεί. Πάντως βλέπουμε ότι η δήλωση αυτή ήρθε μετά από τις κινητοποιήσεις των Θεσσαλών πριν λίγο καιρό. Μάλλον έπιασαν τόπο..


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.