Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

“Ρίξτε, γαμώτο σας, 100 φορτηγά χαλίκι”!

eikona 2

Είναι αυτό που λένε ότι από μικρό κι από αγνό λαϊκό παιδί, μαζί κι αγωνιστή της ζωής, μαθαίνεις την αλήθεια. Παιδεύτηκαν οι Ευρωπαίοι, παιδευτήκαμε κι εμείς που είμαστε μια ειδική περίπτωση, παιδεύτηκαν οι Τούρκοι (κυρίως να κουβαλάνε βάρκες για τους δουλέμπορους και να δίνουν χαρτιά σε ανθρώπους ακόμα και από απέναντι από την Ισπανία…), παιδεύτηκαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι συλλογικότητες, οι ΜΚΟ, η Αριστερά, η Δεξιά, όλοι να βρουν μια λύση στο προσφυγικό…και τελικά τη λύση την είχε η καλή εφημερίδα Kontra συμφερόντων Κουρή.

Είναι αυτή που βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της καλής εφημερίδας σήμερα και λύνει οριστικά αν όχι όλο το πρόβλημα τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του. Πετάς εκεί εκατό φορτηγά χαλίκι-ας ‘ουμε- και τουλάχιστον ο κοσμάκης δεν είναι στις λάσπες. Άσε που πιάνει καλύτερα το αντίσκηνο στο έδαφος, άσε που αν βρει κανένα ποδήλατο καμιά έγκυος μπορεί να αρχίσει τα σπιναρίσματα και εν γένει τη διασκέδαση.

Καταπολεμάται έτσι το κρύο, η υγρασία και παράλληλα δεν δείχνουμε αυτό που είμαστε: ένας μεγάλος οίκος ανοχής που έχει εκείνους για τους οποίους εννοείται ότι ψυχοπονάει εκτεθειμένους στα στοιχεία της φύσης, βασικά για να τους βλέπουν οι Ευρωπαίοι και να πιέζονται(ίσως και για να κουραστούν και να φύγουν, ανθρωπιστικά πάντα). Να αποτελούν δηλαδή διαπραγματευτικό χαρτί, στην πραγματικότητα, και μάλιστα με απευθείας συνδέσεις του κρατικού ενημερωτικού τομέα που κάνει εκπομπές με θέμα «ανοίξτε τα σύνορα», δηλαδή «εμείς είμαστε ανθρωπιστές αλλά, τι να κάνουμε, σε σας θέλουν να μείνουν».

Αυτό το πρωτοσέλιδο θα μείνει στην Ιστορία. Δεν είναι μόνο η ρηξικέλευθη πρόταση που περιλαμβάνει. Είναι και η απορία για το τι ακριβώς κάνουμε. Ενός αγνού, λαϊκού παιδιού, το οποίο δεν είναι και από τον πυρήνα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σου λέει καλά ρε παιδάκι μου, λίγο χαλίκι ένας χριστιανός δεν μπορεί να ρίξει; «Γαμώτο σας»!

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Καλά λέει η ψεκασμένη εφημερίδα.
    Αφού μαζεύτηκαν εκεί όλοι οι πρόφυγες και μετανάστες δεν μπορούν να πάνε κάποια συνεργεία της πολιτείας να κάνουν κάποιες εργασίες, έστω πρόχειρες;

  2. gq

    Αν δεν κάνω λάθος εκεί είναι χωράφια, τα οποία τα καλλιεργούσαν οι ντόπιοι Έλληνες κάτοικοι. Να τα καταστρέψουν τα χωράφια των ανθρώπων ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.