Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ρακιντζής: «Σκάνδαλο η μη απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων-αναπτυξιακών»

Ρακιντζής: «Σκάνδαλο η μη απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων-αναπτυξιακών»

rakintzis-620x320Πολλές συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός πως 133 δημοτικές επιχειρήσεις και αναπτυξιακές έχουν αυτοεξαιρεθεί από τη διαδικασία απογραφής. Μεταξύ αυτών και τρεις «δικές» μας, οι Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. , Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝ.ΑΙΤ.) και Τριχωνίδα.
Πλέον έκκληση στους δημάρχους να προχωρήσουν στην απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων-αναπτυξιακών έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Εξέφρασε την αισιοδοξία (μιλώντας στον Σκάι) ότι οι νέοι δήμαρχοι, που θα αναλάβουν από Σεπτέμβριο, θα κάνουν το καθήκον τους, σημειώνοντας ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων.Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά την ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, γιατί οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές.

Πληροφορίες  www.aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.