Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ρεπορτάζ από το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα στο Μεσολόγγι.

Ρεπορτάζ από το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα στο Μεσολόγγι.
Το Σαββατοκύριακο έγινε στο νομό μας ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα.
Θέμα του συνεδρίου: “Η διδασκαλία των Νέων Ελληνικών στον κόσμο”.Οι 50 ομιλητές από 19 χώρες του κόσμου, μεταξύ άλλων παρέθεσαν αναλυτικά το στάδιο που βρίσκεται τώρα η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ομιλούντες από τις Βαλκανικές χώρες παραδέχτηκαν ότι τα ελληνικά διδάσκονται στις χώρες τους ως βασική ξένη γλώσσα, όπως ακριβώς διδασκόμαστε εμείς τα αγγλικά εδώ! Πολλοί δε σπουδαστές στρατιωτικών σπουδών ( πέραν των φιλολογιών) διδάσκονται ελληνικά, όπως επίσης και οι απόφοιτοι οικονομικών κλάδων, που θέλουν αργότερα να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη σε ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις που ανοίγουν στις χώρες τους.
Η συμμετοχή ιδίως από την εκπαιδευτική κοινότητα ήταν μαζική.Δυστυχώς όμως το συνέδριο αυτό για άλλη μια φορά προβλήθηκε μόνο από τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ
Υ.Γ Tέτοιου είδους κινήσεις κοσμούν την πολιτιστική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας και είναι πολυτέλεια για τη περιοχή μας να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις. Κρατήστε κάτι από αυτό: Τέτοιες δραστηριότητες προοικονομούν πιο οργανωμένες κινήσεις, που θα στοχεύσουν τουλάχιστον, άσχετα αν θα το επιτύχουν ( μακάρι δηλαδή να το πετύχουν) στη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας και της ιστορίας μας στα μέρη μας. Το πως και πότε θα φανεί στη πορεία του χρόνου. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.