Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ρομποτική Χειρουργική. Το μέλλον είναι εδώ.

Ρομποτική Χειρουργική. Το μέλλον είναι εδώ.

Ρομποτική Χειρουργική. Το μέλλον είναι εδώ.

Αριστερά ο Ομιλητής Κων/νος Μ. Κωνσταντίδης και δεξιά ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου Κων/νος Μυλωνάς που προσφέρει αναμνηστικό βιβλίο της περιοχής στον ομιλητή.


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου και Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γενικός Χειρουργός Κων/νος Μ. Κωνσταντινίδης MD, PhD, FACS, Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα “Ρομποτική Χειρουργική. Το μέλλον είναι εδώ“.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου Κων/νος Ρήγας και ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Ρ. Ο. Αγρινίου Κων/νου Μυλωνά. Ο πρόεδρος μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και στην προσπάθεια του Ομίλου για διάχυση της γνώσης στην τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Απόστολος Βασιλόπουλος, μεταξύ των άλλων είπε “σαν Ι.Σ.Α. ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντινίδη ο οποίος ήλθε να μας ενημερώσει για το θέμα της Ρομποτικής Χειρουργικής που αποτελεί την μελλοντική εξέλιξη της χειρουργικής επιστήμης”.

Ακολούθησε ο ομιλητής, σημαντική επιστημονική προσωπικότητα στο χώρο της ιατρικής Κων/νος Μ. Κωνσταντινίδης. Παρουσίασε το θέμα της Ρομποτικής Χειρουργικής, με πλούσιο εποπτικό υλικό και τρόπο που έγινε κατανοητός από ειδικούς και μη. Μεταξύ των άλλων τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις πρώτες 20 χώρες διεθνώς που εφήρμοσε αυτή τη μέθοδο. Περισσότερες από 1500 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών το οποίο διευθύνει.

Επισήμανε πως ένα από τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής είναι η αποφυγή τραυματισμών και αιμορραγιών  ελαχιστοποιώντας έτσι τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών με κατάλληλο εξοπλισμό, είναι πλέον δυνατή η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει εξειδικευμένος χειρουργός (τηλε-χειρουργική), όπως σε απομεμακρυσμένα νησιά, υποβρύχια κ.λπ.

Από αριστερά ο πρ. του ροτ. Ομίλου Αγρινίου Κων/νος Μυλωνάς, ο Ομιλητής Κων/νος Μ. Κωνσταντινίδης και ο Γεν. Γραμματέας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Απόστολος Βασιλόπουλος

Στο τέλος ο ομιλητής δέχτηκε ερωτήσεις και, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου, ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και ιδέες που άφησαν όλο το ακροατήριο ικανοποιημένο και περισσότερο ενημερωμένο για έναν τομέα που άπτεται του τόσο σημαντικού θέματος της υγείας όλων μας.

 

Αγρίνιο 17-03-2012

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.