Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ρωτούν Βορίδη για το Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

Ρωτούν Βορίδη για το Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

κατάλογοςΕρώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος προς Υπουργό Υγείας, για την Υποστελέχωση και την έλλειψη ασφαλούς ασθενοφόρου στο Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου  της ενότητας Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας.
Το Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε τροχιά λειτουργικής κατάρρευσης κυρίως λόγω υποστελέχωσής του σε ιατρικό προσωπικό. Από τις 12 θέσεις γιατρών Ε.Σ.Υ που προβλέπονται για το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου καλύπτονται μόνο δυο. Να σημειωθεί ότι απουσιάζουν οι βασικές ειδικότητες ( δεν υπάρχει παιδίατρος , μικροβιολόγος , γενικής ιατρικής, κ.α.) κάτι που σημαίνει ότι το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου καθίσταται ουσιαστικά ανενεργό.
Έως τώρα οι προαναφερθείσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό καλύπτονταν από αγροτικούς ιατρούς της περιοχής, κάτι που πλέον αποκλείεται λόγω της δραματικής τους μείωσης.
Το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Βάλτου , που απέχει τουλάχιστον μια ώρα από το πλησιέστερο αστικό κέντρο (Αγρίνιο), και έχει από τα πιο επικίνδυνα και δύσκολα οδικά δίκτυα στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτό σημαίνει την άμεση ανάγκη κάλυψης των αναγκών του σε ιατρικό προσωπικά αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα μεταφοράς ασθενών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αν παραστεί ανάγκη. Στην πραγματικότητα αυτή η δυνατότητα μηδενίζεται, αφού το υπάρχον ασθενοφόρο δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας, που απαιτούνται για τη διακομιδή και μεταφορά ενός ασθενούς.
Καθίσταται, επομένως, επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη ασφαλούς ασθενοφόρου, υπογραμμίζουν οι βουλευτές που υποστηρίζουν επίσης πως οι ασκούμενες πολιτικές στο χώρο της υγείας έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του δημόσιου τομέα υγείας και στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και πως οι κυβερνητικές ( μνημονικές – νεοφιλελεύθερες ) παρεμβάσεις στην υγεία δεν αντιμετώπισαν κανένα από τα μείζονα προβλήματα αλλά, αντίθετα, επιδείνωσαν την επάρκεια, την ποιότητα και την προσβασιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης ( συγχώνευσης και κλείσιμο δόμων Υγείας , πάνω από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι).
Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, ως ο μεγαλύτερος νομός της χώρας με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο και εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο , έχει ανάγκη τη διατήρηση των υγειονομικών του δόμων αναφέρουν οι βουλευτές και καλούν τον υπουργο να απαντήσει για το ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό στο Κ.Υ. Χαλκιόπουλου και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκτηθεί άμεσα ασφαλές ασθενοφόρο για το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.