Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ρύζι: Προβληματίζει η τιμή και τα αποθέματα

Ρύζι: Προβληματίζει η τιμή και τα αποθέματα

Στάση αναμονής κρατούν οι παραγωγοί στις ρυζοπαραγωγικές περιοχές της χώρας όσον αφορά τις τιμές που θα «πιάσει» φέτος το προϊόν. Το αλώνισμα ξεκίνησε δειλά – δειλά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου και καλλιεργείται το 75% περίπου του εγχώριου ρυζιού ωστόσο στις Σέρρες και την Αιτωλοακαρνανία ο αλωνισμός πρόκειται να αρχίσει σε περίπου 10 ημέρες. Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν ακόμα αποθέματα ρυζιού στην χώρα μας. Λίγα μεν αλλά υπάρχουν, πράγμα που σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς ίσως έχουν αντίκτυπο και στην διαμόρφωση της τιμής.
Εν τω μεταξύ σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών IGC, όσον αφορά το ρύζι, «τα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος στην Ταϋλάνδη, έχουν εκτινάξει τις τιμές σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με τις προοπτικές να διατηρούνται ευνοϊκές
Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε και με το μέλος της ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, κ. Νίκο Φραγκούλη ο οποίος μας ανέφερε για την περιοχή του: «Στην περιοχή μας έχουν καλλιεργηθεί γύρω στις 4.500 στρέμματα. Αναμένεται μια παραγωγή γύρω στις 3.000 τόνους. Τιμές δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα. Ακούγονται διάφορες πληροφορίες όμως δεν ανταποκρίνονται ακόμα στην πραγματικότητα. Άλλωστε ο αλωνισμός θα ξεκινήσει σε περίπου 10 ημέρες».

Χρήστος Διαμαντόπουλος-agrotypos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.