Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Σαλμάς: Με άλλη διαδικασία μπορεί να ήμουν υποψήφιος

Μάριος Σαλμάς
Ο Μάριος Σαλμάς

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Aιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.
Μιλώντας στο Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε ως εάν η διαδικασία ήταν διαφορετική μπορεί και να έθετε υποψηφιότητα. «Διαφώνησα με τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε πως «έπρεπε πρώτα να πάμε σε συνέδριο». «Ακυρώθηκαν πολλές υποψηφιότητες λόγω της διαδικασίας.Η βιαστική απόφαση της ΚΕΦΕ ακύρωσε το συνέδριο», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαλμάς είπε πως «οι ηγέτες δεν αυτοσυστήνονται… Αναζητούνται από τον λαό…» και πρόσθεσε πως «η κοινωνία ήταν έξω από το κόμμα τα τελευταία χρόνια».
Μιώντας εξάλλου στην εφημερίδα Γεγονός σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια και ποια η θέση του απάντησε ως εξής: “Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά οι ιδέες. Μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα δεν υπήρχε υποψήφιος και το πιο παράδοξο ακόμα είναι ότι έτρεχαν όλοι να μαζέψουν τις απαιτούμενες υπογραφές χωρίς να έχουν κάνει τις πολιτικές τους προτάσεις. Είναι και ο λόγος που δεν αναμείχθηκα τελικά. Δεν μπορούσα να με φανταστώ να τρέχω να μαζεύω υπογραφές χωρίς να έχω πει τι πρεσβεύω. Τέτοιες διαδικασίες μου μοιάζουν στημένες και δεν μπορώ να συμμετάσχω“.
Για το ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να γίνουν αφετηρία να αλλάξει η ΝΔ όμως; Ο κ. Σαλμάς απαντά:
Πρώτα και κύρια ο τρόπος λήψης των αποφάσεων. Η ΝΔ δεν πρέπει να είναι ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα, πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο, να υπάρχει συμμετοχικότητα, να παράγεται πολιτική bottom-up, από τη βάση προς τα πάνω. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι θα ανοίξουν τους καταλόγους, εξηγώντας έτσι ότι το κόμμα τόσο καιρό ήταν ένα κλειστό κλαμπ. Μετά πρέπει να απομακρυνθούν όσοι διώχνουν τον κόσμο, όσοι είναι αντιπαθείς και κάνουν κακό. Να προωθηθούν οι άξιοι, να αναβαθμίζονται όσοι έχουν αποδείξει ότι αξίζουν, όχι οι παρέες, οι γόνοι, οι ανιψιοί, οι έχοντες μετοχές στο κόμμα και όσοι είναι παρέα από φοιτητές και βγαίνουν το βράδυ έξω.
Μα πάνω από όλα είναι δύο πράγματα που πρέπει να γίνουν: Ξεκάθαρα να δείξουμε ότι δεν είμαστε το κόμμα των πλουσίων και με σαφήνεια να αποκηρύξουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δουλεύουμε για τον λαό, όχι για τα τζάκια. Και δεύτερο σημαντικό είναι να σταματήσει η καραμέλα αν είμαστε Δεξιά ή Κέντρο και άλλα τέτοια.Ο κόσμος δεν νοιάζεται γι’ αυτά. Θέλει να στηριχτεί κάπου. Και στο φινάλε να μας πουν όσοι διαλέγουν τάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε, πότε έκαναν το παραμικρό μεταρρυθμιστικό έργο για να αλλάξει ετούτη η χώρα

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΜΙΣΟΡΕΜΑΤΙΑΝΟΣ

    ΜΑΡΙΕ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!!

  2. AΡΧΗΓΑΡΑ

    ΜΩΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ.
    Ο ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΣ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.