Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Σαφάρι της ΔΕΗ για ληγμένους λογαριασμούς από αύριο

Σαφάρι της ΔΕΗ για ληγμένους λογαριασμούς από αύριο

Η 14η Ιουνίου είναι ημέρα κατά την οποία τα κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ έχουν ειδοποιηθεί από τα κεντρικά ότι θα πρέπει να βγουν και να κόψουν παροχές από πελάτες που χρωστάνε. Προεκλογικά μάλιστα, καθώς οι αντιστάσεις μετά τις προηγούμενες εκλογές- για κάποιους λόγους- έχουν πέσει και οι διαμαρτυρίες έχουν κοπάσει αρκετά.  Ανεξάρτητα αν είναι γνωστό στην πόλη του Αγρινίου ότι αν σου κόψουν το ρεύμα υπάρχει η δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα να στο επανασυνδέσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν θέλεις μπορείς να πεις “δεν πληρώνω”. Απλά κρίθηκε προτιμητέο να μην γίνει ζήτημα και να μείνει σαν κάτι άτυπο.

Πάντως, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους και ρώτησαν να μάθουν τι γίνεται με τις διακοπές, πληροφορήθηκαν ότι από αύριο βγαίνουν ξανά κλιμάκια για να κόψουν το ρεύμα κυρίως σε μεγάλους οφειλέτες. Πολλοί λογαριασμοί έχουν λήξει όχι μόνο σαν ¨έναντι” αλλά και σαν 4μηνία με ένα εκκαθαριστικό και ένα “έναντι”. Παράλληλα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει με τη τιμολογιακή πολιτική, καθώς άλλοι παραπονούνται ότι σε μικρά σπίτια-γκαρσονιέρες  των 15 τετραγωνικών τους ήρθε λογαριασμός 140 ευρώ(!), την ώρα που σε άλλους ήρθε ένα πολύ μικρότερο “έναντι” από αυτό που συνήθιζε να τους έρχεται. Όταν όμως λέμε “μεγάλους οφειλέτες” δεν εννοούμε κάποιους που οφείλουν 300 ή 400 ευρώ. Αλλά κάποιους που έχουν να πληρώσουν στη ΔΕΗ λίγο μετά το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να πάρει η μπάλα κι άλλους.

Να σημειωθεί πάντως ότι στο ευρύτερο Αγρίνιο από την αρχή της εφαρμογής του χαρατσιού, που έφερε πολύ κόσμο προ τετελεσμένων, έχουν γίνει πάνω από 250 διακοπές της παροχής του ρεύματος αλλά δεν είναι δυνατόν να ξέρει κανείς με σιγουριά πόσα “ρολόγια” παρέμειναν κλειστά. Τέλος, οι τεχνικοί της ΔΕΗ όταν έχουν εντολή για διακοπή ρεύματος σε κάποιον και διαπιστώσουν ότι ο μετρητής είναι σε μη προσβάσιμο χώρο στο εσωτερικό σπιτιού, δεν κάνουν καν τον κόπο γιατί απλά όσα κουδούνια κι αν χτυπήσουν δεν θα τους ανοίξει κανένας.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.