Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Σαφής ο κ.τομεάρχης για τις παρελάσεις

parelasi

Μέρες που είναι οι αρχισυντάκτες ζητάνε να γράφουν οι είλωτες της αρθρογραφίας  και κανένα επίκαιρο εθνικοπατριωτικό ή κάτι “απέναντι”. Ήμουν έτοιμος να εξηγήσω τη θέση που έχω εδώ και αρκετά χρόνια για το πως το βάρος της Ιστορίας μας και ο πληθωρισμός ηρώων που έχουμε δεν μας αφήνει να δούμε γιατί έχουμε κάτι τύμβους και κάτι μνημεία περηφάνιας εκεί που κάποιοι ξεκοίλιαζαν(εκατέρωθεν, για να μην παρεξηγηθώ)μανάδες και τους έβγαζαν τα αγέννητα παιδιά από την κοιλιά(ξέρω και εδώ κοντά κάτι τέτοια μέρη…).

Γιατί πρέπει να γίνει ένα “ατύχημα” ή να έρθει μια… κατάλληλη κυβέρνηση για να μας ενώσει. Γιατί πρέπει να πάψουν για ένα διάστημα- που θα το πούμε “συλλογική περισυλλογή”- οι παρελάσεις μέχρι να κόψουμε το παραμύθι: Ότι κάθε ιστορική περίοδος του κόσμου έχει τους Έλληνες ήρωες, κανένας μας δεν συμβιβάστηκε, κανένας δε λούφαξε σπίτι του, σε πολέμους, σε χούντες, σε βάσανα. Είχαμε μερικούς δοσίλογους και οι υπόλοιποι πολεμήσαμε για μας και για τον κόσμο, απέναντι σε τυράννους ασταμάτητα, non stop. Όλοι με την ελευθερία, όλοι δημοκράτες, “πλην Λακεδαιμονίων”.

Αλλά αυτά που είχα προσωπικώς να πω ωχριούν μπροστά στη δήλωση του τομεάρχη της Παιδείας του κόμματος που πολλοί λένε ότι θα κυβερνήσει αύριο. Δήλωση που με καλύπτει, διότι είναι ακριβώς αυτό που είχα κατά νου, διότι μπορεί να ξεκινάμε από άλλες αφετηρίες αλλά στο τέλος να θέλουμε το ίδιο. “Όταν έρθουμε στην εξουσία θα καταργήσουμε τις παρελάσεις” είπε και επικρότησε δηλώσεις μιας άλλης βουλευτού του κόμματός του που χαρακτήρισε τις παρελάσεις όπως γίνονται “αναχρονισμό που πρέπει να καταργηθεί και να παρελαύνουν πολίτες αντί για τανκς”. (Υποθέτω πολίτες με τα αιτήματά τους χωρίς απαγόρευση. Για παράδειγμα ένας μπορεί να παρελαύνει κρατώντας ένα πλακάτ “σώστε την καρέτα-καρέτα” και ένας άλλος “η χελώνα που μου τρώει τα δίχτυα είναι τελειωμένη”)…

Για να επικυρώσω την άποψη του αυριανού υπουργού Παιδείας θέλω να μοιραστώ μαζί σας το κάτωθι ποίημά του, που δείχνει ότι όλοι πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να αποδεχτούμε το τετελεσμένο, ανεξάρτητα από την αισθητική εκείνων που θα μας κάνουν τη χάρη. Αφορά στην σεξουαλικότητα και στα αιδοία: “Ανδρόγυνο”-του Τάσου Κουράκη, βουλευτού, ποιητή, καθηγητή, τομεάρχη Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με
πλήρωση

/Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο” (σ.σ.: ευτυχώς δεν είναι  Α και Β γιατί θα τους μπέρδευαν με τον Βασιλόπουλο).

Υ.Γ. Αντί για “ζήτω”, τώρα “όλε”!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.