Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

“Σεβόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη”

λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Mε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αναφέρεται στην πολύκροτη υπόθεση των τελευταίων ημερών δηλώνοντας ότι σέβεται απολύτως την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. «Κάθε άνθρωπος δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι τη νόμιμη απόδειξη της ενοχής του. Βεβαίως και εκείνος που έχει την ιδιότητα του αστυνομικού έχει το δικαίωμα να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας» υπογραμμίζει ενώ ενδιαφέρον ιδιαίτερο έχει το γεγονός πως καλεί τα μέλη της «στα πλαίσια του σεβασμού της παραπάνω αρχής (τεκμηρίου της αθωότητας) να δείξουν την οφειλόμενη υπηρεσιακή ανωτερότητα μέχρις ότου τελεσιδίκως διαλευκανθεί η ουσία της υποθέσεως, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για καταπολέμηση της παρανομίας και της διαφθοράς». Προφανώς η αναφορά αυτή γίνεται γιατί υπάρχουν και μέλη της Ένωσης που τηρούν την αντίθετη στάση ενώ είναι γνωστό πως κάποιοι σχεδόν… επιχαίρουν με τις εξελίξεις.

H ανακοίνωση

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας: «Με αφορμή τα ανησυχητικά γεγονότα που θορύβησαν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και γενικότερα την κοινή γνώμη, η  Ένωσή μας δηλώνει ότι, σέβεται απολύτως την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας μετέβηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ακούσει την άποψη του μέλους μας για όσα έχει κατηγορηθεί. Ο ίδιος δηλώνει «αθώος».

Κάθε άνθρωπος δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι την νόμιμη απόδειξη της ενοχής του. Βεβαίως και εκείνος που έχει την ιδιότητα του αστυνομικού έχει το δικαίωμα να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας.

Καλούμε τα μέλη μας στα πλαίσια του σεβασμού της παραπάνω αρχής (τεκμηρίου της αθωότητας) να δείξουν την οφειλόμενη υπηρεσιακή ανωτερότητα μέχρις ότου τελεσιδίκως διαλευκανθεί η ουσία της υποθέσεως, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για καταπολέμηση της παρανομίας και της διαφθοράς».

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως σήμερα διακινήθηκε  και μια ανακοίνωση που υπογράφεται από «μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας».  Σε αυτή , γενικόλογα και αόριστα, αναφέρονται τα εξής: «Στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που του επιφέρει στην καθημερινότητά του και την επιβίωσή του δεν μπορούμε να του προσθέσουμε και προβλήματα ασφαλείας του από την κρίση στον θεσμό της Αστυνομίας που έχουν προκαλέσει κάποιοι από τις υπερβολικές τους κρίσεις και επικρίσεις ή κάποιοι άλλοι από την σιωπή τους.Η Αστυνομία κάνει το καθήκον της και η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη που θα κρίνει αθώους ή ενόχους. Οι Έλληνες αστυνομικοί συνεχίζουν να δουλεύουν με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια του πολίτη κάτω από οικονομικές δυσκολίες που περνούν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.