Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σειρά δράσεων προσεχώς από τους εμπόρους

Σειρά δράσεων προσεχώς από τους εμπόρους

DSCN5932

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, σε αιθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ανοιχτή συνάντηση των εμπόρων, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Η συμμετοχή , αν και ήταν ανοιχτή σε μέλη και μη του Εμπορικού Συλλόγου,  ήταν απογοητευτική, αναλογικά τουλάχιστον με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλαδος και τα οποία συνεχώς γιγαντώνονται. Το γεγονός σχολίασε μάλιστα εξ αρχής και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης. «Φαίνεται πως μόνο εμείς οι λίγοι που βρισκόμαστε εδώ έχουμε αυτά τα προβλήματα και αυτό είναι από μόνο του ένα χαρμόσυνο γεγονός…», σχολίασε δεικτικά.

Στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν φυσικά αυτό που αφορά τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΟΑΕΕ), το νέο φορολογικό, το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας αλλά και ο νέος νόμος για τα ενοίκια. «Προβλήματα που δεν χρήζουν ανάλυσης ή περαιτέρω συστάσεων, προβλήματα που μας αφήνουν άγρυπνους τις νύχτες, που μας αποξενώνουν από τον κοινωνικό μας περίγυρο,απ’τα ίδια μας τα παιδιά», όπως χαρακτηριστικά είπε -μεταξύ άλλων- στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπεσίνης.

Τον λόγο πήραν έμποροι της πόλης που παρευρέθησαν στη συνάντηση, ενώ προτάθηκαν μορφές κινητοποίησης και δράσεων από πολλούς εξ’ αυτών και από το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου. Τελικά οι έμποροι αποφάσισαν  μια σειρά δράσεων  οι οποίες και θα ανακοινωθούν αναλυτικάτις επόμενες μέρες, που κυρίως αφορούν τον ΟΑΕΕ τα χρέη τους προς τον Οργανισμό, ενώ και για το θέμα της κυριακάτικης αργίας σκοπός είναι να μαζευτούν υπογραφές απο τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου (εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες) πως δεν θα ανοίξει κανένα μαγαζί Κυριακή, πλην της τελευταίας του έτους. Ζητούν μάλιστα ακύρωση του νόμου, ένα αίτημα που θα σταλεί εγγράφως και προς τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα.

DSCN5925

DSCN5927

DSCN5935

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.