Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Σειρά το Πανεπιστήμιο..;

Σειρά το Πανεπιστήμιο..;
Η υπόθεση του Εφετείου φέρεται να έχει πάρει το δρόμο της.Ακόμα και οι απογευματινές εφημερίδες παρουσιάζουν την υπόθεση του Εφετείου ως την πιο εύκολη για τη κυβέρνηση σε σχέση με άλλα Εφετεία( αυτά που λέγαμε την Παρασκευή).
Η φόρμα Δυτική Στερεά με έδρα το Αγρίνιο μάλλον αρέσει ως λύση και προωθείται και για το ζήτημα του Πανεπιστημίου.Έτσι τουλάχιστον αφήνουν να διαρρέουν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας.Από την άλλη άνθρωποι σχετικοί με το αντικείμενο δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το θέμα θα κλείσει μες στη χρονιά.
Σαν κερασάκι στη τούρτα έρχονται και οι δηλώσεις της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της στο Αγρίνιο, η οποία υπογράμμισε ότι γνωρίζει καλά το πρόβλημα με το Πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι αυτή η πόλη είναι η καρδιά της Αιτ/νίας και πρέπει το Πανεπιστήμιό της να είναι αυτόνομο.
Εϊναι όλα αυτά τυχαία;Να θυμηθούμε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ Καραμανλή, ο οποίος μιλούσε προεκλογικά για Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς/Αιτωλοακαρνανίας.
Να θυμηθούμε τα 178 στρέμματα του παλαιού αεροδρομίου που παραχωρήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών για το μελλοντικό αυτόνομο Πανεπιστήμιο.;
Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις.Όλα είναι πιθανά, ακόμα και να δούμε πρυτανείο στο Αγρίνιο.Πολλά ονόματα είχαν πέσει στο τραπέζι.Φημολογούνταν έντονα όνομα νυν πρύτανη,όνομα αρκετά γνωστό στον Ακαδημαϊκό χώρο.
Όσο νά ναι όμως, ένα πρυτανείο δεν αρκεί, αν και είναι ένα αποφασιστικό βήμα.Ή ουσία είναι αν θα δούμε Σχολή καινούργια στο Μηχανογραφικό των πανελληνίων και ΤΙ Σχολή θα είναι αυτή!
Όπως και να έχει όμως, Εφετείο και Πανεπιστήμιο δεν θα δοθούν από την κυβέρνηση στο τόπο μας χωρίς ανταλλάγματα.Ποια θα είναι αυτά;Εν καιρώ από αυτό εδώ το Blog..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.