Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Σεισμόπληκτοι για δεύτερη φορά!

Σεισμόπληκτοι για δεύτερη φορά!

Για δεύτερη φορά οι 12 οικογένειες της πολυκατοικίας στη Ναύπακτο που «λαβώθηκε» από τον σεισμό των 4,7 R της Κυριακής βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να καταστούν τα σπίτια τους ακατοίκητα.
Πριν 35 χρόνια οι δώδεκα οικογένειες είχαν δει τα σπίτια τους στο Καστράκι Τριχωνίδας και στη Μακρυνεία να καταστρέφονται από κατολίσθηση και σεισμό.Σαν πρόσφυγες μετοίκησαν στη Ναύπακτο και με χρήματα της πρόνοιας έκαναν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους…
Όμως η κατασκευή της πολυκατοικίας δεν άντεξε στη μανία του εγκέλαδου με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου. Σήμερα μηχανικοί του ΤΑΣ έκαναν εκτεταμένους ελέγχους στην πολυκατοικία και συνέστησαν στους ενοίκους για τα επόμενα εικοσιτετράωρα να αποφύγουν την παραμονή στο κτήριο.
Οι ένοικοι καταγγέλλουν κακοτεχνία από την πλευρά του εργολάβου που είχε αναλάβει την κατασκευή, ενώ ο δήμος Ναυπακτίας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρά των πληγέντων.
Τέλος όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή, αυτές εντοπίζονται κυρίως σε ακατοίκητα κτίσματα, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 15.
MessolonghiNews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.