Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Σεισμός 4,9 ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πάτρας, αναστάτωσε και το νομό μας

Σεισμός 4,9 ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πάτρας, αναστάτωσε και το νομό μας

Σεισμός 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα 32 χιλιομετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αχαία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους αλλά δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.
Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η σεισμική ακολουθία που υπάρχει δείχνει εκτόνωση του φαινομένου.”Είναι άσχετος ο σημερινός σεισμός με την προηγούμενη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, με την έννοια ότι προήλθε από μια εντελώς διαφορετική εστία και από ένα διαφορετικό ρήγμα από αυτό του Ρίου – Αντιρρίου Ναυπάκτου που είχε δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε, σημειώνοντας:

«Ο σημερινός εντοπίζεται 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας μεταξύ Πατρών και Αμαλιάδας και είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού της 8ης Ιουνίου του 2008. Θυμίζω ότι ήταν 6,4, ένας ισχυρός σεισμός. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο αυτός είναι ενδεχομένως ένας αργοπορημένος ισχυρός μετασεισμός εκείνου του σεισμού. Κι αν αυτό δεν το ισχυριστούμε, είναι ένας σεισμός ο οποίος εντάσσεται στη δραστηριότητα αυτού του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε το 2008. Από τις πρώτες αναλύσεις αυτό δείχνει».

Στο ερώτημα εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό ή όχι ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Από τη συγκεκριμένη εστία, από τα στοιχεία που έχω εγώ τουλάχιστον, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Παρ’ όλα αυτά, πως έχω πει άλλες φορές, η εκτίμηση της εξελισσόμενης δραστηριότητας πρέπει να γίνεται με προσοχή και να είναι συνεχής».

Με πληροφορίες απο ΝΕWSROOM ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.