Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ

DSCN5864

Τις επόμενες δράσεις τους αποφάσισαν απόψε τα μέλη του ΠΑΜΕ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 7 το απόγευμα. Εκείνοι που πήραν το λόγο, είτε από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είτε από τους Οικοδόμους και όχι μόνο, ήταν πολλοί μετά και την εκτενή εισήγηση του κ. Μ. Κατσιγιάννη, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε σειρά προτάσεων αναφορικά με τις συντονισμένες δράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα ακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το «νέο» λύκειο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο,  συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Δημοσίου στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 και 19 του Σεπτέμβρη, με εκ νέου συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 18 του μήνα, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου στις 10 το πρωί.  Ακόμη ορίστηκε για τις 17 Σεπτέμβρη «Αιτωλοακαρνανική εξόρμησης» στους χώρους Υγείας του νομού. Εκεί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις και την διοίκηση, για τις παροχές υγείας που «όλο ένα και λιγοστεύουν», αλλά και για τα προβλήματα των εργαζομένων στην υγεία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

 

Σε σύσκεψη που κάλεσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλ/νίας τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο Ε.Κ.Α. ( σωματεία- συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εργαζόμενους της περιοχής ) συζητήθηκε και εκτιμήθηκε η δράση του ταξικού κινήματος το περασμένο διάστημα  με βάση τις εξελίξεις .

 

Επίσης μπήκε προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα , έχοντας στον προσανατολισμό τους τα σωματεία  , τη συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της επίθεσης  της ανελέητης βάρβαρης πολιτικής που ακολουθούν  από κοινού κυβέρνησης – τρόικα – μονοπώλια. Έγινε συζήτηση για τα άμεσα καθήκοντα του κινήματος έχοντας σαν αφετηρία τη δράση ενάντια στο  αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και την επαγγελματική εκπαίδευση.

 

 Καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής  στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη  σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στις 8 μ.μ. στις κεντρικές πλατείες .

 

Την οργάνωση της 48 απεργίας της ΑΔΕΔΥ σ’ όλους τους χώρους  του δημοσίου και καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη και ώρα 10,30 π.μ. στην πλατεία Παναγοπούλου ( Σιντριβάνι) στο Αγρίνιο.

 

 Η Τρίτη 17 Σεπτέμβρη θα είναι μέρα δράσης  σ’ όλο το νομό για τα προβλήματα της υγείας με εξορμήσεις και παραστάσεις σ’ όλους τους υγειονομικούς χώρους ( ΕΟΠΥΥ- Κέντρα Υγείας- Νοσοκομεία).

 

Αρχές Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις πόλεις του νομού διαδηλώνοντας συνολικά για την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  και για οργάνωση απεργίας μέσα στο Οκτώβρη .

 

Τέλος  καλεί τους εργαζόμενους  και το λαό της  περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την προετοιμασία για επίθεση στη Συρία .

 

Καλεί όλο το λαό του νομού να απαντήσει άμεσα και οργανωμένα  μαζί με το ΠΑΜΕ , το Ε.Κ.Α και τα ταξικά σωματεία  αμέσως  όταν εκδηλωθεί η επίθεση με συλλαλητήρια- πικετοφορίες  στις πόλεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες.

 

Στη σύσκεψη έγινε πλούσιος διάλογος , ήρθε πείρα από τους χώρους δουλειάς, έγιναν χαιρετισμοί από ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ.

 

Από όλη τη διαδικασία βγήκε σα συμπέρασμα ότι το ταξικό κίνημα στο νομό, έχοντας οδηγό τις κατευθύνσεις του ΠΑΜΕ , μπορεί  με το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας

 

( εργατών- μικροαγροτών, μικροΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας από τα φτωχά λαϊκά στρώματα) να οργανώσουν την πάλη  του λαού  στους χώρους δουλειάς  ανά κλάδο  μέσα από τα ταξικά σωματεία  στο χώρο κατοικίας  με το δυνάμωμα των λαϊκών επιτροπών  εκεί που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, δίνοντας συνολική απάντηση στην πολιτική  που κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, βάζοντας τα θεμέλια να ανοίξει ο δρόμος τον πλούτο που παράγεται να τον καρπώνεται ο λαός και όχι τα μονοπώλια.

 

 

 

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

DSCN5863-1024x768

DSCN5857

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.