Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Σε ένα ΚΕΠ του Νομού μόνο η “Υπηρεσία Μιας Στάσης”

Σε ένα ΚΕΠ του Νομού μόνο η “Υπηρεσία Μιας Στάσης”

O ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με επιστολή του στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Ρέππα (κοινοποιείται επίσης στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτη Ξενίδη και στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αθανάσιο Μωραΐτη) διαμαρτύρεται για το γεγονός πως εν όψει της εφαρμογής της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, το μόνο Κ.Ε.Π. που επιλέχθηκε για ένταξη στο σύστημα στην Αιτωλοακαρνανία είναι το Κ.Ε.Π. Αγρινίου (στην οδό Καζαντζή & Ηλ. Ηλιού 10). Δικαιολογημένα λοιπόν ζητά να ενταχθεί στο σύστημα Υ.Μ.Σ. και το Κ.Ε.Π. Μεσολογγίου που βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 39. Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι,

Εν όψει εφαρμογής της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, πληροφορηθήκαμε ότι το Κ.Ε.Π. που επιλέχθηκε για ένταξη στο σύστημα όσον αφορά το νομό Αιτωλοακαρνανίας, είναι το Κ.Ε.Π. Αγρινίου, στην οδό Καζαντζή & Ηλ. Ηλιού 10.
Θεωρούμε αδιανόητη την ενέργεια αυτή, καθώς σε απόσταση 200 μ. από το Κ.Ε.Π. Αγρινίου βρίσκεται το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το οποίο λειτουργεί ήδη σαν Υ. Μ. Σ. Είναι παράλογο στο μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας σε έκταση να υπάρχουν δύο σημεία που λειτουργούν ως Υ.Μ.Σ. στην ίδια πόλη.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι βάσει του άρθρου 4 – Προϋποθέσεις πιστοποίησης-, του ΦΕΚ B 536 – 06.04.2011 το Κ.Ε.Π. Μεσολογγίου που βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 39 και έχει κωδικό 357 τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πιστοποίησή του ως Υπηρεσία Μιας Στάσης.
Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση αυτή και να εντάξετε στο σύστημα Υ.Μ.Σ. το συγκεκριμένο Κ.Ε.Π. Με την ύπαρξη δύο κέντρων Υ.Μ.Σ. σε διαφορετικές πόλεις, ενός του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο και ενός του Κ.Ε.Π. Μεσολογγίου, είναι αυτονόητο ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα όσοι επιχειρηματίες του νομού επιθυμούν να συστήσουν ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρεία.
Αυτή η πρόταση βρίσκει σύμφωνο το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς εμπορίου του νομού.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.