Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Σε απόγνωση οι γονείς του Δημοτικού σχολείου Λουτρού

Σε απόγνωση οι γονείς του Δημοτικού σχολείου Λουτρού

Παράπονα και προβληματισμός για τη μεταφορά των μαθητών

metafora_mathitonΘύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση του Υπουργείου για τη μεταφορά των μικρών μαθητών με λεωφορεία. Η τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη που ψηφίστηκε στη βουλή καταργεί τα ταξί για τους μαθητές της Α’βάθμιας σε σημεία απ΄ όπου διέρχεται λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει μαθητές της Β’βαθμιας. Αυτό για τους μαθητές της περιοχής μας σημαίνει ότι παιδιά ηλικίας 5,5 ετών θα πρέπει να μεταβαίνουν από πολύ νωρίς στη  στάση περιμένοντας λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει τους μαθητές στην πλατεία του Λουτρού με αποτέλεσμα να φτάνουν στο χώρο του σχολείου μισή ώρα νωρίτερα από το άνοιγμά του. Παράλογο επίσης είναι το γεγονός ότι οι μαθητές των μικρών τάξεων του δημοτικού που τελειώνουν στις 12.30μ.μ χρειάζεται να περιμένουν στην πλατεία του χωριού το λεωφορείο έως και μιάμιση ώρα χωρίς να τους παρέχεται καμία ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής τους. Είναι αδιανόητο επίσης μαθητές τέτοιας ηλικίας να είναι στη στάση, τόση ώρα και σε δρόμο που είναι κοντά σε Εθνική Οδό. Επιπλέον, βγάζει τους γονείς εκτός προγράμματος, αποσπώντας τους από την εργασία τους, αφού χρειάζεται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στις στάσεις περιμένοντας να περάσει το λεωφορείο.
Με αφορμή αυτήν την απόφαση, σήμερα το πρωί , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λουτρού αποφάσισε να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο και παράλληλα οι ίδιοι παραβρέθηκαν συμβολικά στο προαύλιο του σχολείου για ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι μαθητές που μεταφέρονται στο Δημοτικό σχολείο Λουτρού αποτελούν τα 2/3 των μαθητών του.
Εν συνεχεία, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λουτρού επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου κ. Απόστολου Κοιμήση για να θέσουν το πρόβλημά τους σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών και την εξεύρεση μιας λύσης.
Απελπισμένοι οι γονείς έθιξαν το θέμα της αναμονής των παιδιών τους στις στάσεις, τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και την ασφάλεια της μεταφοράς τους με λεωφορείο, όπου επιβάλλεται να υπάρχει συνοδός. Γονέας, οδηγός λεωφορείου που παραβρέθηκε στη συνάντηση εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί να παρέχει την οδική ασφάλεια στους επιβαίνοντες μαθητές, αλλά όχι και τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς .
Ο δήμαρχος κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα, απάντησε πως για την επίλυση του θέματος δεν είναι αρμόδια η δημοτική αρχή, ούτε η Περιφέρεια αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών. Σαν λύση προτείνεται να σταλθεί επιστολή πίεσης με υπογραφές των γονέων η οποία θα περιέχει τα προβλήματα και τη σπουδαιότητα άμεσης επίλυσής τους. Επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό είναι πανελλαδικό. Τόνισε, πως όσες προσπάθειες είχαν γίνει κατά το παρελθόν για την ανάληψη της αρμοδιότητας αυτής στο Δήμο δεν ευδοκίμησαν. Υπέδειξε στους γονείς ότι τα προβλήματα που πρέπει να θέσουν μέσω της επιστολής στο Υπουργείο είναι:
Πρώτον, η ασφάλεια των μαθητών, η αναμονή τους, και τρίτον οι γονείς, που κύρια απασχόλησή τους είναι η γεωργοκτηνοτροφία, να χάνουν την παραγωγή τους συνοδεύοντας τα παιδιά τους στις στάσεις αναμένοντας μαζί τους το λεωφορείο.
Ο κ. Κοιμήσης υποσχέθηκε ότι θα γίνει μια προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου για να υπάρξουν συμπληρωματικές διαδικασίες για ταξί αν και δε βλέπει ότι θα υπάρξει άμεση λύση, ευελπιστεί όμως ότι στην πορεία θα λυθεί το πρόβλημα γιατί κρίνεται αρκετά σημαντικό.

e-maistros.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.