Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Σε αργία τέθηκε γνωστός Αγρινιώτης εκπαιδευτικός

Σε αργία τέθηκε γνωστός Αγρινιώτης εκπαιδευτικός

Η ΡΑΣ καλεί τη Β΄ΕΛΜΕ να πάρει θέση

Σε αργία τέθηκε από τον Υφυπουργό Παιδείας γνωστός Αγρινιώτης εκπαιδευτικός. Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου   θεσμικού πλαισίου «κινητικότητας των υπαλλήλων» του δημόσιου τομέα,  που προβλέπει αυτοδίκαιη αργία σε υπαλλήλου οι οποίοι παραπέμφθηκαν αμετάκλητα ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά τη γενετήσιας ελευθερίας ή για έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

Ο εν λόγω  εκπαιδευτικός  καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για μεγάλη υπεξαίρεση που φέρεται να έλαβε χώρα περισσότερο από 10 χρόνια πριν σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε χωριό του τότε δήμου Θεστιέων. Στην απόφαση ασκήθηκε έφεση και για το λόγο αυτό δεν εκτελέστηκε  ωσότου αποφανθεί επί του θέματος τελεσίδικα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Για το θέμα αυτό πήρε θέση η παράταξη καθηγητών του Νομού, ΡΑΣ, που μεταξύ άλλων καλεί τη  Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να «στηρίξει (για μια κόμη φορά) τον συνάδελφό μας και να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τον αυταρχισμό (σκοτεινών εποχών) της συγκυβέρνησης, που καταργεί το «τεκμήριο της αθωότητας».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΑΣ:

 ΡΑΣ / Καθηγητών Αιτωλ/νίας

Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση

«Άρχισαν τα όργανα …!»

Το υπουργείο παιδεία έθεσε σε «αργία» συνάδελφό μας

Μόλις χθες ο κ Υφυπουργός επί της Παιδείας και αρμόδιος επί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατ’ εντολή της τρόικας εξωτερικού και του «αριστερού» υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και καθηγητού Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εκφραστή της τρόικας εσωτερικού μοιράζει διαπιστωτικές πράξης «αργίας» σε συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα με τον «τιμητικό» τίτλο του «επίορκου»!

Αυτοί που δίδασκαν για αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα και περί του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου και των συνταγματικών δικαιωμάτων έρχονται σήμερα από θέσεις υπουργών της συγκυβέρνησης να ισοπεδώσουν όλες αυτά τα ιδανικά του αξιακού νομικού πολιτισμού που κατακτήθηκαν από τη Γαλλική Επανάσταση καθώς κουρελιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες. Ο νεόκοπος υφυπουργός παιδείας με πρόσφατο βιογραφικό και αυτός στην «αριστερά» είπε χθες στην ΟΛΜΕ ότι δεν δέχεται ο Μανιτάκης να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί… Από πού να εξαιρεθούν από το δικαίωμα του κάθε εγκαλούμενου να αποδείξει ότι είναι αθώος χωρίς να χάνει τη δουλειά του και τον μισθό του;

Για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει προσφυγή ακύρωσης των Π.Ν.Π. στο Συμβούλιο Επικράτειας που θέτουν σε αργία τους συναδέλφους (θα κριθεί άμεσα).

Ο θίασος της «ελληνικής» -υποτίθεται- κυβέρνησης, άρχισε να εφαρμόζει τις εντολές των αφεντικών της.

«Βρείτε λόγους για να απολύσετε Δημοσίους υπαλλήλους». Εκθέστε τους.Στιγματίστε τους. Τα Μ.Μ.Ε. θα σας υποστηρίξουν. Η κοινωνία θα πεισθεί ότι «καλά να πάθουν». Τι κι αν πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέματα στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν σφυρίζουν γύρω τους τα δις της φοροασυλίας κι οι λίστες των κολλητών, τι κι αν στιγματίζονται άνθρωποι και εκπαιδευτικοί με χρόνια παρουσία στο σχολείο τους, τι κι αν πετιούνται συνάδελφοι που υπηρέτησαν επί χρόνια με αξιοπρέπεια την παιδεία και τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας…. Βάζουμε έναν από τους πάντα «πρόθυμους υπαλληλάκους» μας, να κάνουν-μονομερώς- την βρωμοδουλειά και φασούλι το φασούλι, θα συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτούν οι εντολείς των δανειστών. Θα δούμε να στήνουν δίκες τύπου Γαλιλαίου!

Ήδη το όλον εργασιακό πλαίσιο παραπέμπει ΚΑΙ στην εκπαίδευση, στον απασχολήσιμο λευκό κινέζο «εργαζόμενο».Ωσάν τρωγλοδύτες ενοποίησαν τις περιοχές εντός νομού, ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ και το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ, ενώ θα χρησιμοποιήσουν την υποτιθέμενη «αξιολόγηση», σαν αφορμή για νέες απολύσεις.

Αυτά συνάδελφοι δεν αποτυπώνονται σε κανένα Οργουελικό κείμενο. Είναι η πραγματικότητα, που ήδη ζούμε στο πετσί μας στην περιοχή μας και που οσονούπω, θα εγγράφεται στο καθημερινό απουσιολόγιο των σχολείων μας και ένας από εμάς. Ή τουλάχιστον δεν θα τολμάει κανένας να κανένας να κουνηθεί… Αυτό θέλουν και τους μισθούς τους για τους δανειστές!

Χθες στο ανεμολόγιο του ΕΠΑ.Λ Καινουρίου γράφτηκε ο συνάδελφος Κ. Κορδάτος ιδρυτικό μέλος της ΡΑΣ και του πανελλαδικού δικτύου των Παρεμβάσεων Δ.Ε.  (πρώην πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας και σήμερα Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ κ.λ.π.). όπου από θύτης οι πρόθυμοι «αξιωματούχοι» και μη της εκπαίδευσης των πέτρινων χρόνων τον μετέτρεψαν  σε θύμα και τώρα ως «επίορκο» γιατί συνέβαλε να γίνει σχολείο στο χωριό του και κανένας από τη διοίκηση και το υπουργείο δεν γνωρίζουν ακόμα πως έγινε και που στεγάζεται αυτό το σχολείο! Είναι να γελάς πράγματι με την κατάντια ορισμένων που αντί να είχαν φροντίσει να στεγάσουν το σχολείο σε δημόσιο κτήριο και «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και τον γάιδαρο»!

Υλοποιούν παράνομα την απόφαση του β/θμιου πειθαρχικού συμβουλίου που το εφετείο Πατρών την έχει αναστείλει έως ότου κριθεί τελικά από το δικαστήριο!

Αύριο θα είναι ο διπλανός χαμογελαστός συνάδελφος μας, μεθαύριο εσείς οι ίδιοι. «Αφορμές» θα βρούνε. Να είστε σίγουροι. Βασιζόμενοι όμως στην απραξία μας και την ανοχή μας. Άραγε ήρθε η ώρα ώστε να λάβουνε μία ηχηρή απάντηση; Ήρθε άραγε η ώρα ώστε ο Μερκελιστής πρωθυπουργός μας (πρώην αντιμνημονιακός), να διαβάσει το έργο της γιαγιάς του «το παραμύθι δίχως όνομα», για να κατανοήσει τον ρόλο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ σε μία κοινωνία;

Ειδάλλως αγαπητοί συνάδελφοι, θα καταλήξουμε σε μία άλλη λαϊκή σοφία που αναφέρει…. «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν».

Καλούμε την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας:

α) Να στηρίξει (για μια κόμη φορά) τον συνάδελφό μας και να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τον αυταρχισμό (σκοτεινών εποχών) της συγκυβέρνησης, που καταργεί το «τεκμήριο της αθωότητας» και καταλύει το Σύνταγμά μας (όσο ισχύει), τις διεθνής συμβάσεις και τον νομικό μας πολιτισμό που παρέχουν σε κάθε έναν που κατηγορείτε να αποδείξουν την αθωότητά τους. Οι στόχοι τους προφανείς θέλουν με κάθε συγκαλυμμένο τρόπο απολύσεις στο δημόσιο κατ’ επιταγή  των μεσοπρόθεσμων που έχουν υπογράψει με την τρόικα.

β) Να ζητάει άμεσα την ανάκληση της απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (19-12-2012) που θέτει τον συνάδελφο σε αργία έως ότου κριθεί από το Διοικητικό Εφετείο η υπόθεσή του που έχει προσφύγει εμπρόθεσμα κατά της απόφαση του β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείο Εσωτερικών (ποινή 6 μηνών για διοικητικές παραλήψεις).

γ) Να απαιτήσει από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον συνάδελφό μας στα πλαίσια των αποφάσεων τόσο των ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας όσο και των συνεδρίων της ΟΛΜΕ.

Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι του νομού να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο διωκόμενο συνάδελφό μας με κάθε τρόπο. Πρέπει να καταδικάσουμε των εκφασισμό, την χυδαιότητα και τον φόβο που προωθούν και μέσα στα σχολεία όλοι αυτοί οι πρόθυμοι, που υπηρετούν τα συμφέροντα του 4ου ΡΑΙΧ. Η συμπαράστασή μας πρέπει να είναι και απάντηση ταυτόχρονα στην συγκυβέρνηση και την δουλική διοίκηση, όπως έκανε πάντα ο κλάδος των εκπαιδευτικών σε όλους για να μπορέσει και ο ίδιος να σταθεί όρθιος (όπως πάντα) για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τον κλάδο που τον ανέδειξε. Αυτή η  διοικητική, νομική και οικονομική περιπέτεια θέλει  κότσια ατομικά και συλλογικά.

Στο δύσκολο νομικό αγώνα που κάνει εδώ και δέκα χρόνια μαζί με την οικογένειά του, τους συναγωνιστές μας και τους φίλους του τελικά νικητής θα είναι ο ίδιος και η αλήθεια.

Κανένας δεν είναι ένοχος πριν την τελική δίκη. Άλλωστε η κοινωνία του Καινουρίου γνωρίζει τους πραγματικούς ενόχους και αυτούς που έχουν προσφέρει να γίνει το σχολείο…..

Υ.Γ. 1. Τη Δευτέρα ο συνάδελφος με τους συνηγόρους του καταθέτει στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, αίτηση ακύρωσης και αναστολής καθώς και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης.

 2. Καλούμε τους συναδέλφους της Πάτρας τη Δευτέρα το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα του ανθρώπου που οι Μανιτάκηδες θέλουν να τα δώσουν «λάφυρα» στους κατακτητές της χώρας μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ… ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΙΑ…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ…. ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Αγρίνιο 17 Γενάρη 2013

Από τη ΡΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.