Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σε "αργό θάνατο" η πρόληψη κατά των ναρκωτικών στο νομό μας.

Σε "αργό θάνατο" η πρόληψη κατά των ναρκωτικών στο νομό μας.
Σε αργό θάνατο έχουν καταδικάσει την πρόληψη κατά των ναρκωντικών η οικονομική πολιτική, που ως μπακάλη της παλιάς εποχής “κόβει”κονδύλια δεξιά και αριστερά, χωρίς να διστάσει να κάνει το ίδιο με την υγεία. Σε αυτό δεν εξαιρείται και η πρόληψη κατά των ναρκωντικών. Το κέντρο πρόληψης κατά των Ναρκωντικών Ν.Αιτωλοακαρνανίας “Οδυσσέας”, ‘οπως και άλλα αντίστοιχα στη χώρα μας εδώ και καιρό υποχρηματοδοτούνται. Και όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, με αρχικό “παίκτη” το υπουργείο Υγείας. Για αυτό το λόγο την Τετάρτη και Πέμπτη, 1 & 2 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα μαζί με τους εργαζόμενους στα 72 Κέντρα Πρόληψης κατά της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών . Συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωση τους αναφέρεται ότι:
Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ οφείλει συνολικά ο ΟΚΑΝΑ (μέσω του Υπουργείου Υγείας) στα Κέντρα ενώ άλλα 5 εκ. ευρώ δε δίνονται στα Κέντρα από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ επικαλούμενη την ασυνέπεια του Υπουργείου Υγείας στις δικές του οφειλές.
Την ανησυχία μας -που τώρα πια γίνεται βεβαιότητα- για τη διάλυση του θεσμού της Πρόληψης, ενός θεσμού που τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου, δωρεάν για τον πολίτη υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής στήριξης, υλοποιώντας εκατοντάδες δράσεις πανελλαδικά με κεντρικό στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Υ.Γ Στην Αιτωλοακαρνανία 300 περίπου άτομα είχαν περάσει την πύλη των προγραμμάτων απεξάρτησης από όλη την Δυτική Ελλάδα. Από αυτά τα μισά περίπου προέρχονται από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του. Εϊναι μικρός αριθμός αυτός; Αλλά βέβαια μπροστά στη λογική του “ντεφτεριού” να κόψουμε όπου μπορούμε πενταροδεκάρες, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αμελητέα ..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.