Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Σε Γενική Προγραμματική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Οικοδόμων

Σε Γενική Προγραμματική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Οικοδόμων

oikodomikTo Σωματείο Οικοδόμων και εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα καλεί στη Γενική Προγραμματική Συνέλευση του Σωματείου, την Πέμπτη 19 Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες

Μπορεί να είχαμε εναλλαγή στη διακυβέρνηση, τα προβλήματα όμως στον κλάδο , γενικότερα στο χώρο των κατασκευών παραμένουν.  Η νέα συγκυβέρνηση  ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ,παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, βαδίζει στον ίδιο δρόμο , στο δρόμο που χαράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ε.Ε.)  , τα μονοπώλια και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί τύπου Ο.Ο.Σ.Α. κ.λ.π.

Αυτό επιβεβαιώνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης , αλλά και οι μέχρι τώρα συμφωνίες που έκαναν με τους θεσμούς (τρόικα) . Μπορεί να διαπραγματεύονται, όχι όμως για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά για τα συμφέροντα των εργοδοτών , του κεφαλαίου , για το πώς θα αυξάνουν τα κέρδη τους .

Όσοι συνάδελφοι εργάζονται , δουλεύουν με απαράδεκτες συνθήκες ( δουλειά εξοντωτική , μεροκάματα πείνας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας) και οι υπόλοιποι παραμένουν  στις  λίστες ανεργίας, με ότι αυτό  συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Συνάδελφοι, η ίδια η ζωή δε μας επιτρέπει να κρατήσουμε στάση ανοχής  και αναμονής , όπως μας καλεί η συγκυβέρνηση  .  Η αναμονή , η ανοχή σημαίνει συνενοχή . Θέλουν να μας κάνουν συνένοχους  στις νέες σφαγές που ετοιμάζουν σε όσα   δικαιώματα  απέμειναν.

Η ανοχή, η  αναμονή δεν μπαίνουν στην κατσαρόλα , ούτε μπορούμε  να τις δώσουμε στα γκισέ των τραπεζών , της εφορίας , ούτε παρέχουν υπηρεσίες υγείας και  παιδείας. Τα προβλήματα είναι τεράστια , δεν μπορούμε να περιμένουμε.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Σας καλούμε  όλους να πάρετε μέρος στη Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε για  :

  1. Τις πολιτικές εξελίξεις  και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα  με αιχμή τα ζητήματα  : Ανεργίας- Σ.Σ.Ε.- Κοινωνικής Ασφάλισης
  2. Την  κατάσταση στους οδικούς άξονες  και την ανάγκη λήψης, άμεσα, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας .  –  3. Διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι , παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας , συσπειρωνόμαστε στο σωματείο  μας. Δυναμώνουμε τη συμμαχία στον κλάδο για την αντιμετώπιση της βάρβαρης  αντεργατικής πολιτικής  ( συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ε.Ε., Μονοπωλίων).  Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε  :

  1. Άμεσα μέτρα  για την ανεργία και προστασία των ανέργων  και των οικογενειών τους.
  2. Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στου χώρους δουλειάς.
  3. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας έχοντας σα βάση για συζήτηση τις συμβάσεις του 2009, διεκδικώντας τις απώλειες που είχαμε. 

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ- ΑΣΠΙΔΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ  6:30 μ.μ στο Ε.Κ.Α

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.