Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Σε Γενική Συνέλευση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Σε Γενική Συνέλευση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

eka-500x300

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, τη Δευτέρα 16/3 και ωρα 6μ.μ. ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Παράλληλα, παρατίθεται και ανακοίνωση-καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης από  γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Η ανακοίνωση:

Καμία αναμονή όλοι στην προγραμματική Γενική Συνέλευση τουΣωματείου 16/3 ωρα: 6μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Η «επόμενη μέρα των εκλογών» είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο αντίπαλος μας είναι ακόμα εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στην εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας και οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ που θα έφερναν ως πρώτο νόμο μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η οποία θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ποιος πάλεψε να βγάλει το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ κυβέρνηση. Εργοδότες του κλάδου τάχθηκαν ενεργά με το μέρος του ενός ή του άλλου. Ενδεικτική ακόμα είναι η στάση στις εκλογές όλων αυτών των συνδικαλιστών που εκφράζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ, στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και όλο το προηγούμενο διάστημα υπέγραφαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και συνέβαλαν στο να χάσουν οι εργαζόμενοι πολλά από τα δικαιώματα τους.

Σε όλους τους κλάδους όπως και στο δικό μας παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το «εργατικό κόστος» για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των απολύσεων στα jumbo,η απλήρωτη εργασία σε μεγάλα και μικρά γραφεία και επιχειρήσεις κ.α.

«ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ – ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ».

Καμιά αναμονή. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα οι δυνάμεις της ΔΑΣ (της παράταξης που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.) στην ΟΙΥΕ κατέθεσαν την πρόταση τους για τη ΣΣΕ του κλάδου για το 2015. Η πρόταση αυτή είναι σημαντικό να συζητηθεί, να γίνει στόχος πάλης για όλους τους συναδέλφους. Διεκδικούμε :

Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, (στα επίπεδα του 2011) υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εμποροϋπάλληλους.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΗ 2015 ΩΡΑ: 6μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη, εργαζόμενη στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επί 15 χρόνια απολύθηκε γιατί διεκδικούσε μέσα στο χώρο εργασίας τα αυτονόητα για τον κάθε εργαζόμενο, δηλ. το διάλλειμα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι, τα ρεπό, την ανάληψη των καθηκόντων που απορρέουν από τη σύμβαση τους και μόνο, να εργάζονται οι συνάδελφοι με βάση το ημερήσιο πρόγραμμα τους και να μην υποχρεώνονται να παραμένουν στο χώρο εργασίας ακόμα και μετά τη λήξη της βάρδιας τους, την τήρηση της σύμβασης τους.

Το χειρότερο όμως που έκανε η εργαζόμενη είναι ότι αρνήθηκε ¨να υπακούσει¨ σε εντολή της εταιρείας να πάει να ψηφίσει στο Κλαδικό Σωματείο των Σουπερ Μάρκετ, ένα σωματείο εργοδοτικό το οποίο έχει ρόλο να εφαρμόζει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους.

Διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ υποχρεώνουν ασκώντας έμμεση πίεση στους εργαζόμενους  να ενισχύουν με την ψήφο τους αυτό το σωματείο στο οποίο δεν είναι καν μέλη εφόσον ποτέ δεν ζητήθηκε η εγγραφή τους.

ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Η εργοδοσία έχει στήσει ένα αντίστοιχο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο στο οποίο ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι μέλη του Δ.Σ. αυτού του σωματείου, όπως ο Σοφοκλής Σιαμπάνης ο οποίος είναι ανώτατο στέλεχος της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων και ταυτόχρονα πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, δηλ. αυτός που προσλαμβάνει και απολύει εργαζόμενους στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Τα διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ¨περιφρουρούν την καθαρότητα¨ του εργοδοτικού σωματείου απαγορεύοντας σε εργαζόμενους στα καταστήματα οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν μέλη σε αυτό  για να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου με ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται μόνο από εργαζόμενους, με καταστρατήγηση ακόμα και του ίδιου τους του καταστατικού.

Tην Τρίτη 10 Μάρτη 2015, σε τριμερή συνάντηση στην Επ. Εργασίας στην Αγ. Παρασκευή, η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη παρευρέθη με μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.Οι πρώτοι που δήλωσαν παρουσία στην Επιθεώρηση ήταν περιπολικά της Αστυνομίας, που δεν έπρεπε να έχουν καμία θέση εκεί….

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ  ¨ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ¨.

Η άμεση, επιτακτική και μοναδική επιλογή των εργαζομένων και στην επιχείρηση ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και στην κάθε επιχείρηση είναι η οργάνωση τους, και η επαφή τους με το κλαδικό τους σωματείο, το σωματείο ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  και η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τη λειτουργίες του, με δημοκρατικές διαδικασίες που αποφασίζονται από τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, χωρίς εκβιαστικά διλλήματα και με μοναδικό κριτήριο την πρωτοπόρα δράση.

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΑΣ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.