Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Σε δράση κατά του φασισμού και του ναζισμού

1385695_10151742292573940_1064899012_nΟ Δήμος Αγρινίου, η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου και η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου συναποφάσισαν μια σειρά δράσεων κατά των φαινομένων του φασισμού και του ναζισμού.

Το πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης του Δήμου Αγρινίου έχει ως εξής:

· Έκδοση οπτικοακουστικού υλικού ιστορικού περιεχομένου με την καταγραφή των γεγονότων και των αγωνιστών που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης κατά του ναζισμού, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

· Καθιέρωση εκπαιδευτικού περιπάτου των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης (Αγία Τριάδα, Πλατεία Μαρίας Δημάδη, Μνημείο απαγχονισθέντων στην Πλατεία Δημοκρατίας και στα Καλύβια).

· Έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών με θέμα «Τα χρώματα της Δημοκρατίας» ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ – ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

· Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013: Συναυλία με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, Πλατεία Δημοκρατίας, 7.00 μ.μ.

· 3 έως 8 Νοεμβρίου 2013: Εβδομάδα προβολής ταινιών αντιναζιστικού περιεχομένου για τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

ü 3 και 4 Νοεμβρίου «Η ζωή είναι ωραία»

του Roberto Benini.

ü 5 και 6 Νοεμβρίου «Το ξυπόλητο τάγμα»

του Greg Tallas

ü 7 και 8 Νοεμβρίου « Το κύμα»

του Dennis Gansel.

 

Δήμος Αγρινίου

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου

Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.