Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Σε εγρήγορση για την ελονοσία

Σε εγρήγορση για την ελονοσία

Σε εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές αρχές του Νομού μετά την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας σε Πακιστανό που διαβιούσε στην περιοχή του Αιτωλικού.

Η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής προέβη στις απαραίτητες  ενέργειες από το επόμενο πρωί αφότου δηλώθηκε το κρούσμα. Πλέον επεκτάθηκε ο έλεγχός της σε  ακτίνα 200 μέτρων από το σημείο διαμονής του Πακιστανού, παρακολουθείται ο ντόπιος πληθυσμός,  και αύριο  θα πραγματοποιηθεί εργαστηριακός  έλεγχος σε όσους  εκδήλωσαν πυρετό το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα  έχει ζητηθεί  από το δήμο Μεσολογγίου, που είναι και αρμόδιος, να κάνει τους ψεκασμούς με σκοπό και την πρόληψη εκδήλωσης άλλου κρούσματος. «Θα πρέπει όμως και οι πολίτες προσωπικά να προστατεύουν τον εαυτό τους από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Είμαστε σε μία δύσκολη περιοχή και μία δύσκολη εποχή και ελπίζω να μην έχουμε άλλο πρόβλημα, αν και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κρούσμα και του ιού του Νείλου και ελονοσίας» δηλώνει στο agrinionews.gr o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Φατούρος.

Η κατάσταση  του πακιστανού πάντως δεν είναι ανησυχητική και λαμβάνει τη σχετική αγωγή, αλλά, όπως αναφέρει ο κ.Φατούρος, «το θέμα είναι  να μην τον χάσουμε μετά, αφού βγει από το νοσοκομείο, όπως συμβαίνει  συνήθως στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχείς, αλλά παράλληλα  άθελά τους είναι και φορείς πολλών λοιμωδών νοσημάτων”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.