Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Σε εγρήγορση το ΠΑΜΕ

unnamedΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 16 Ιούλη και ώρα 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στην οποία πήραν μέρος σωματεία και συνδικαλιστές που εντάσσονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απ’ όλο το νομό. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν η ΠΑΣΥ , η ΠΑΣΕΒΕ , η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρονται τα εξής:

Μέτα από συζήτηση που έγινε για τις πολιτικές εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή για το 3ο μνημόνιο (Τσίπρα- Αριστεράς) αποφασίστηκε :
• Να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα όργανα του κινήματος και με συσκέψεις – συνελεύσεις – εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς , στους κλάδους , στους τόπους κατοικίας να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις επιπτώσεις του 3ου μνημονίου, που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα, να οργανώσουν την πάλη τους και όχι μόνο να μην εγκρίνουν το νέο μνημόνιο αλλά και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα για την καλυτέρευση της ζωής τους.
• Η δημιουργία επιτροπής ταξικής αλληλεγγύης αποτελούμενη από τους: ΠΑΜΕ- ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ- Ε.Κ.Α- Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας- Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγ/τα Ν. Αιτωλ/νίας – Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Αιτωλ/νίας.
Η εφαρμογή του 3ου μνημονίου θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό το λόγο το ταξικό κίνημα θα πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες , στο αμέσως επόμενο διάστημα, για να μην αισθανθεί κανένας μόνος του με παρεμβάσεις :
 Στο χώρο της υγείας για παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Στους Δήμους , τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ να μην κόβεται το νερό , το ρεύμα , το τηλέφωνο .
 Στα ΚΤΕΛ για μειωμένο εισιτήριο γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
 Μέτρα για συναδέλφους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για την καθημερινή τους επιβίωση.
Συνάδελφοι, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία , η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και ο παλιός, εργοδοτικός και κυβερνητικός, συνδικαλισμός.
Να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία για την ανασύνταξη του κινήματος , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, για να μην περάσει στη συνείδηση του λαού η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου- Ε.Ε.- μονοπώλια.
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Αγρίνιο 17/7/2015
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ζαβος

    Στο ΚΤΕΛ θα βγαλουν κομμουνιστικο εισιτηριο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.