Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την Ιόνια – Θετικός για τη σύνδεση με Αγρίνιο

Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την Ιόνια – Θετικός για τη σύνδεση με Αγρίνιο

unnamedΕργοτάξια της Ιόνιας Οδού σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ιόνια Οδός (πλησίον εργοστασίου της Knauf) κοντά στην Αμφιλοχία και αργότερα θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο Αλίκυρνας, πλησίον οικισμού Αγίου Θωμά Μεσολογγίου.
Κατά την επιθεώρηση του εργοταξίου Πέρδικας στην Ήπειρο, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων σε υπό κατασκευή τμήματα της Ιόνιας Οδού. Πέρα από τα 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων. «Η Ιόνια Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή κατασκευάσει το 40% του έργου. Θα είμαι πολύ ευτυχής, αν μέχρι το τέλος του χρόνου μπορέσουμε να δώσουμε ορισμένα επίμετρα από το Αντίρριο μέχρι εδώ » τόνισε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών .
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία 10 εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Συκούλα, περιοχή Τούμπανο, όπου βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα) ενώ βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και εγκατάστασης συμπληρωτικές εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Σήμερα, στο έργο απασχολούνται 2,000 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως τέλος του έτους. Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, καθώς ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που αναμειγνύονται άμεσα στην κατασκευή του έργου ανέρχεται στις 300 και πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των έμμεσα εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και τοπικών συνεργείων. Με την ολοκλήρωσή της, η Ιόνια Οδός θα προσφέρει στους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα.
Κατά την επίσκεψή του στην Αμφιλοχία, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, την Αμβρακία Οδό. Η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, τμήμα της Αμβρακίας Οδού μεγάλης σπουδαιότητας, με το οποίο παρακάμπτεται η Αμφιλοχία από τον κόμβο της KNAUF έως το Λουτράκι με συντόμευση του χρόνου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, πάνω από μισή ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εντός του 2014 προγραμματίζεται η έναρξη ασφαλτόστρωσης των πρώτων 8 χλμ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το χρονοδιάγραμμα εργασιών και την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Το έργο της Ιόνιας Οδού είναι έργο παραχώρησης, έχει ψηφιστεί στη Βουλή. Είναι έργο, που δεν έχει την έννοια του κλασσικού δημόσιου έργου, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο, διότι κάποιοι μιλούν και γράφουν για καθυστερήσεις. Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι, ότι τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε κάθε τετραγωνικό, σε κάθε μέτρο, σε κάθε χιλιόμετρο της Ιόνιας είναι αρκετά. Πρέπει να μετακινηθούν τεράστιοι στύλοι της ΔΕΗ, που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης. Υπάρχουν προβλήματα, όπως ξέρετε, αρχαιολογίας πολύ σοβαρά και πρέπει με σεβασμό να αντιμετωπίσουμε τα όποια ευρήματα, έτσι ώστε να διασώσουμε τα πολύτιμα και να χειριστούμε τα υπόλοιπα με βάση τις οδηγίες της αρχαιολογίας. Υπάρχει το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο πρέπει να συνδέεται με την κατασκευή του έργου. Υπάρχουν και τα προβλήματα των ιδιοκτησιών».

Θετικός για τη σύνδεση με το Αγρίνιο

Το θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό τέθηκε ξανά επί τάπητος ενώπιον του υπουργού Ανάπτυξης Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Στη σύσκεψη μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, οι αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά, Γιάννης Λύτρας και Νίκος Υφαντής.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επέμενε στην επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το έργο της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια που είναι καθοριστικής σημασίας τονίζοντας ότι είναι ώριμες οι συνθήκες και μπορεί να προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια η κατασκευή του δρόμου των 9 χιλιομέτρων.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε και αυτή τη φορά θετικός και τη Δευτέρα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να προωθηθούν οι ενέργειες για το ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την πόλη του Αγρινίου.

 

Σήραγγες Καλυδώνας
Σήραγγες Καλυδώνας
Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΗΝΟ
Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΗΝΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.