Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σκουτεσιάδα, υπόνοιες για εμπρησμό

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σκουτεσιάδα, υπόνοιες για εμπρησμό

FOTIA KANANTERΣε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Σκουτεσιάδα ενώ βάσιμες είναι οι υπόνοιες για εμπρησμό δεδομένου ότι ξέσπασαν περίπου ταυτόχρονα δύο εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ωστόσο για οριστικά  συμπεράσματα θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα της προανάκρισης.
Μέχρι τώρα η πυρκαγιά έχει κάψει 50 περίπου στρέμματα δασικής αλλά και καλλιεργήσιμης έκτασης και λιοστάσια ωστόσο δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Με βάσει την πορεία της κατάσβεσης πάντως εκτιμάται πως πριν βραδιάσει η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Με την παρουσία και το συντονισμό του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς επιχειρούν 25 οχήματα και δεκάδες άνδρες από όλες τις υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας ενώ συνδράμουν και πεζοπόρα τμήματα, του Αγρινίου και της Πάτρας.
Ρίψεις νερού έγιναν από τέσσερα αεροσκάφη, τα δύο πετζετέλ που εδρεύουν στο Αγρίνιο και τα δύο καναντέρ που κλήθηκαν από Άκτιο, ωστόσο τα δύο τελευταία αποχώρησαν, το ένα με βλάβη.

Νεότερη ενημέρωση: Στις 21:00 η πυρκαγια έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ισχυρές δυνάμεις 10 οχημάτων με πολλούς άνδρες θα παραμείνουν στις δύο εστίες φωτιάς, την οποία έχουν περιορίσει ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στάχτη έγιναν 25 στρέμματα αγροτικής  και 12 δασικής έκτασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. spirakos

    Στη σκουτεσιαδα πάνω καθε χρονο φωτια απο το 1985 που θυμαμε για να παει καλά το πανηγυρι στις 31!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.