Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το κύκλωμα λαθροϋλοτομίας

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το κύκλωμα λαθροϋλοτομίας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθροϋλοτομίας στην Αιτωλοακαρνανία μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, με αφορμή το χθεσινό εντοπισμό στον Θύαμο 200 τόνων παράνομης  ξυλείας. Αναφέρει η ανακοίνωση:

72200 τόνοι παρανόμως υλοτομηθείσης ξυλείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, στην περιοχή του Θύαμου του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από επιχείρηση του δασαρχείου Αμφιλοχίας, υπό το συντονισμό του διευθυντή Δασών Αιτωλ/νίας Νικήτα Μάζη και την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Αντώνη Κανταρτζόπουλου.
Η πρωτοφανής ποσότητα της λαθροϋλοτομημένης ξυλείας, αποτελούμενη κυρίως από δένδρα δρυός, εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο Θύαμο, καλυμμένη με κλαδιά, κομμένη και έτοιμη για μεταφορά και εμπορία.
Οι έρευνες της δασικής υπηρεσίας, για την ανεύρεση όλων όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθροϋλοτομίας της περιοχής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη σχηματίζεται σχετική δικογραφία.
Η υπόθεση αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, την μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται, από την παράνομη υλοτομία των δασών, στις ορεινές περιοχές του Ξηρόμερου, του Βάλτου και της Ναυπακτίας και του δύσκολου και επίπονου έργου που επιτελούν οι δασικές υπηρεσίες της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας για την μεγάλη επιτυχία που είχαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος που λυμαίνεται τα δάση της περιοχής. Οι φιλότιμες προσπάθειές τους, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου αποδίδουν καρπούς και αναδεικνύουν τη Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας σε μια από τις πιο δραστήριες στη χώρα. Θα είμαστε στο πλευρό τους σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. gg

    Κατόπιν εορτής, σφού τα δένδρα κόπηκαν. Για να δούμε όταν το Δασαρχείο τα βγάλει στη Δημοπρασία ποιός θα τα πάρει και σε ποιά τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.