Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Σε εξέλιξη στο Αγρίνιο το Φεστιβάλ “Ελαία 2014” (φωτό)

Σε εξέλιξη στο Αγρίνιο το Φεστιβάλ “Ελαία 2014” (φωτό)

DSC_0108Ξεκίνησαν από το πρωί οι διήμερες εκδηλώσεις «Ελαία 2014» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων στα πλαίσια του έργου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας «Δράσεις προβολής και προώθησης προϊόντων ελιάς που αφορούν στην Ποιότητα, στον Πολιτισμό, στην Υγεία και στη Γαστρονομία-Promotional workshops for olive products-quality health and gastronomy aspects»
Βασικός σκοπός η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή.
Η διήμερη εορτή περιλαμβάνει ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα ‘ποιότητα, πολιτισμός, υγεία και γαστρονομία’ η οποία θα καλύψει θέματα καλλιέργειας (παγκόσμια εξάπλωση, προοπτικές), ποιότητας (χημικά και οργανοληπτικά), υγείας (ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο), προώθησης (προβολή στην παγκόσμια αγορά) και πολιτισμού που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Επιμελητήριο στο Αγρίνιο . Επίσης
εκδηλώσεις προβολής με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς.
Ειδικότερα σήμερα 26 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Αγορά λαμβάνει χώρα:
Α)Επίδειξη συνταγών για δεκατιανό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τοπικούς chef (Bistro 17-Ξενοδοχείο Μarpessa, Ηλιάστρα). Τις συνταγές επιμελήθηκε η κ. E.Μαραζιώτη (διατροφολόγος-εκπαιδευτικός, Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας).
β) Έκθεση Ελαιοκομικών Προϊόντων από τρεις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου).
γ) Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα η Ελιά ο Θησαυρός της Μεσογείου.
δ) Έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘ Παλαιά Ελαιοτριβεία της Μακρυνείας’ από τη φωτογραφική ομάδα ART 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου.
Αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη λίμνη Τριχωνίδα, θέση Δογρή κτήμα Πιθάρι, με
α) Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
β) Διαγωνισμός με βράβευση τοπικών εδεσμάτων από επιτροπή της λέσχης Αρχιμαγείρων.
γ) Επίδειξη συνταγών μαγειρικής με τοπικά προϊόντα και τυποποιημένα ελαιόλαδα και παραδοσιακό κέρασμα από chef της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
δ) Η γιορτή θα κλείσει με συναυλία του Mουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε φωτό από τις σημερινές-πρωινές εκδηλώσεις

DSC_0048

DSC_0051

DSC_0120

DSC_0066

DSC_0070

DSC_0098

DSC_0100

DSC_0107

DSC_0108

DSC_0112

DSC_0144

Την επίδειξη γαστρονομίας «Παιδομαγειρέματα» παρακολούθησαν μαθητές των δημοτικών σχολείων Αγγελοκάστρου και Λεπενούς.

DSC_0133

DSC_0138

DSC_0140

DSC_0141

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.