Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/06/2012 να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να καταβληθούν στο σύνολό τους οι οφειλόμενες αποδοχές για τα δεδουλευμένα από Ιανουάριο έως και σήμερα.

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση: Παράλληλα απαιτούμε από τον εργοδότη τη λήψη των νομίμων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και γενικά τη συμμόρφωσή του για κάθε νόμιμη ή συμβατική του υποχρέωση.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να εργάζονται απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις αργίες τους αφού ήδη έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στο μισθό τους και βιώνουν αυτά που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες.

Οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν στα Ελληνικά νοσοκομεία συνθήκες εργασίας επικίνδυνες και απαξιωτικές. Ελλείψεις σε όλα τα υλικά, ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ακατάλληλους και ανθυγιεινούς χώρους εργασίας, αυξημένη κίνηση ασθενών λόγω κατάρρευσης της α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα Νοσοκομεία, απάνθρωπα ωράρια που καταστρατηγούν κάθε νόμο του εργατικού δικαίου, πενιχρή εκπαίδευση, ακόμα και αυτοεκπαίδευση.

Η άτοκη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για πολλούς μήνες, έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την καθημερινή πραγματικότητα.

Από τη Διοίκηση, και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητάμε το σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.