Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά το χθεσινό σεισμό

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά το χθεσινό σεισμό

Στο μικροσκόπιο όλη η περιοχή.Παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς ο χώρος βρίσκεται σε σεισμική διέγερση
Στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων βρίσκεται ο ευρύτερος χώρος πέριξ της θαλάσσιας περιοχής του Ρίου – Αντιρρίου και μετά τη χθεσινοβραδινή δόνηση 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από χθες το βράδυ έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με κυριότερο αυτόν των 2,5 Ρίχτερ στις 4.30 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο καθώς θεωρούν ότι γενικότερα η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή είχαν σημειωθεί και άλλες αλλεπάλληλες δονήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο σεισμολόγος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση από πέρσι οπότε σημειώθηκαν οι σεισμοί στο Ευπάλιο, τη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και πρόσφατα στη Ναύπακτο.

«Όλοι αυτοί οι σεισμοί είναι στην ίδια σεισμική ακολουθία καθώς στην περιοχή βρίσκονται αρκετά ρήγματα» εξηγεί ο κ. Σώκος, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθούν τα ρήγματα αυτά.

Πάντως, ο κ. Σώκος θεωρεί ότι τα εν λόγω ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα δόνηση και για το λόγο αυτό παρακολουθεί στενά το φαινόμενο.
thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.