Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου

Σε καταληψη του κτιρίου που στεγάζει τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν σήμερα

Οι εργαζόμενοι στις υπηρείες Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση πολεοδομίας, Διεύθυνση Μελετών –Σχεδίου πόλεως και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Διεύθυνση Πρόνοιας, Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής .
υλοποιώντας αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συνήλθαν σε γενική συνέλευση στους χώρους εργασίας τους και με ομόφωνες αποφάσεις , αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ των κτιρίων στα οποία εργάζονται, προκειμένου “να δηλώσουν την απόλυτη αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο που αφορά στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο , στην εργασιακή εφεδρεία και στις απολύσεις που αυτή προοιωνίζεται , καθώς και στην νέα φορολογική επιδρομή που συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του” όπως αναφέρουν.
Καλούν παράλληλα όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγρινίου “σε συμπαράταξη , αυτοοργάνωση και συμμετοχή σε μαζικές – δυναμικές κινητοποιήσεις”. Καλούν εξάλλου “όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικότερα τους Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην συναινέσουν στην διάλυση της δημόσιας διοίκησης και στην ισοπέδωση και εξαθλίωση των εργαζομένων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα”. Καλούν τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού “να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων για αμοιβές με όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης” και τέλος καλούν “όλους τους τοπικούς φορείς σε συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα”.
Στην ανακοίνωσή τους εξάλλου αναφέρουν: “Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατασυκοφαντήθηκαν ως κοπρίτες και χαραμοφάηδες, είναι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες που μοχθούν για την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη και τη ανάπτυξη της χώρας.
Δεν τα «φάγαμε μαζί» και δεν είμαστε το «απόλυτο κακό» που ευθύνεται για την σημερινή κρίση.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην πέφτει στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που οδηγεί η τακτική «του διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε..
Ο Αγώνας είναι κοινός για όλους μας και αφορά πλέον την επιβίωσή μας.
Η μόνη λύση είναι η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλει η τρόικα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στην 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 του Οκτώβρη
Ο αγώνας θα συνεχιστεί δυναμικά κάθε μέρα μέχρι την τελική δικαίωση”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.