Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Σε μεταπτυχιακές σπουδές με πρωτοποριακό αντικείμενο προχωρά ΑΕΙ στο Αγρίνιο

politismoyΠολλές φορές αναζητούμε διακαώς ως τοπικές κοινωνίες τρόπους ανάδειξης μιας πόλης από τον ήδη υπάρχουσα ιστορία και πολιτισμό.

Σε πολλές όμως περιπτώσεις μια πόλη γίνεται γνωστή από θεσμούς ή πολιτιστικές δράσεις που γεννήθηκαν στην εποχή τους και πραγματεύονται θέματα του σήμερα και όχι του χθες. Τρανταχτό παράδειγμα η Δράμα ( Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους) ή η Νάουσα (Πανελλήνιο  Συνέδριο για χρήση Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση).

Προς σε αυτή την κατεύθυνση, ( θέλει βέβαια δρόμος για τα συνέδρια της Νάουσας πόσο μάλλον για το φεστιβάλ της Δράμας)   θεωρούμε ότι θα οδηγήσουν ενέργειες όπως η ίδρυση μεταπτυχιακού με τον πολύ ενδιαφέροντα τίτλο:  “Δικτυακές πόλεις και αναπαραστάσεις” του τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο.

Το μεταπτυχιακό αυτό εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Τμήματος και εκρεμμεί ΦΕΚ για την υλοποίηση του. Με αισιόδοξες προβλέψεις το μεταπτυχιακό αυτό  μπορεί να λειτουργήσει στα μέσα της χρονιάς οπότε θα γίνουν οι κατάλληλες προκηρύξεις κτλ.

Πέρα από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ΑΕΙ αποκτά μεταπτυχιακό, κάτι που το ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο, το αντικείμενο του είναι μοναδικό στην Ελλάδα.  Η διεπιστημονική προσέγγιση του ( πληροφορική, αρχιτεκτονική, ιστορία κ.α.)  μπορεί να οδηγήσει  το λιγότερο σε αποτυπώσεις σύγχρονων πόλεων και το περισσότερο οι αποτυπώσεις να αποκτήσουν λειτουργικότητα π.χ. να καταγράφουν προβλήματα και πολλά πολλά άλλα.

Τέτοια καινούργια και μοναδικά  αντικείμενα σίγουρα θα γίνουν πόλος έλξης και σίγουρα θα προσελκύσουν ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Σίγουρα όμως το Αγρίνιο θα ακουστεί ως η μοναδική πόλη που σπουδάζεται αυτό το αντικείμενο.

Για την ώρα ας αρκεστούμε σε ψηφιακές απεικονήσεις τύπου Second life. Ίσως μια μέρα όλες οι ελληνικές πόλεις αποτυπωθούν  ή και να εμπνεύσουν εικονικές περιηγήσεις ,  όπως στην παρακάτω φωτό:

second

 

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.