Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Σε ποιους υπαλλήλους καταβάλλεται η «προσωπική διαφορά»

Σε ποιους υπαλλήλους καταβάλλεται η «προσωπική διαφορά»

dimosioiipaliloi-620x320 

Τι λέει η απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (έγγραφο)

Mόνον στους υπαλλήλους που μετατάσσονται υποχρεωτικά καταβάλλεται η προσωπική διαφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτό προκύπτει από απαντητικό έγγραφο που έστειλε το ΓΛΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, έπειτα από ερώτημα για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε υπαλλήλους που μετατάχθηκαν με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα.

Δείτε αναλυτικά:

proswpiki diafora

 

Όπως αναφέρει ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η ΜΕΤΑ, η απόφαση αυτή του ΓΛΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την 122/2015 απόφαση του Τμήματος Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ενέκρινε εντάλματα πληρωμής προσωπικής διαφοράς στους μετατασσόμενους υπαλλήλους μέσω εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας. Δηλαδή, δικαιούνται να λαμβάνουν τη διαφορά από τη μείωση των αποδοχών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% λόγω της εφαρμογής του μισθολογίου και στη νέα τους θέση, κατ’ εφαρμογή της αρχής της ισότητας, η οποία επιβάλλει να αμείβονται με ίσες απολαβές υπάλληλοι, που παρέχουν ίδιας αξίας υπηρεσίες.

Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής του Δήμου Ρόδου και παρέμβασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Με την πράξη αυτή (122/2015) ανακλήθηκε προηγούμενη πράξη (135/2015) του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο I Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά δεν δύναται να διατηρήσουν το δικαίωμα στην παροχή αυτή, στην περίπτωση στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε άλλο φορέα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.