Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς κλιματισμό το νοσοκομείο

Σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς κλιματισμό το νοσοκομείο

Σε φάση αποκατάστασης

Βλάβη υπέστη το σύστημα του κεντρικού κλιματισμού στο νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ παράλληλα υπήρχαν και άλλα ξεχωριστά προβλήματα με τον κλιματισμό σε άλλες μονάδες και αίθουσες του νοσοκομείου. Με ανεμιστήρες από το σπίτι τους αντιμετωπίζουν τη ζέστη οι νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί τους

Χωρίς κλιματισμό λειτουργούσαν για αρκετές μέρες διάφορες μονάδες του νοσοκομείου Αγρινίου. Η κατάσταση αυτή έβγαλε από τα ρούχα τους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους, λόγω ζέστης. Αυτή τη στιγμή και στα δύο «μέτωπα» που υπήρχε πρόβλημα και δεν υπήρχε κλιματισμός λόγω πολυχρησίας, έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος και την εύρεση λύσης. Συγκεκριμένα στο χώρο που γίνεται η μετάγγιση αίματος στα άτομα με μεσογειακή αναιμία τοποθετήθηκαν δύο μεγάλης ισχύς κλιματιστικά και επίσης ένα μεγάλης ισχύς κλιματιστικό στον χώρο που γίνεται η υπατική αιμοκάθαρση . Στους χώρους αυτούς προέκυψε το πρόβλημα, διότι το κτήριο δεν έχει αρκετή ισχύ και πέφτει ο κλιματισμός. Για τα κλιματιστικά αυτά επιχειρείται να τραβήξουν γραμμή από άλλο κτήριο, ώστε να λειτουργούν όλα χωρίς πρόβλημα.

Το δεύτερο πρόβλημα – βλάβη που εντοπίστηκε στο κεντρικό σύστημα κλιματισμού του νοσοκομείου και στη μαιευτική εγκαταστάθηκε εργολάβος για να αποκατασταθεί η βλάβη τάχιστα, η οποία να επισημάνουμε ότι προέκυψε και αυτή από πολυχρησία. Συνεπώς είναι θέμα χρόνου να γίνουν τα κλιματιστικά. Βέβαια όπως και να ‘χει, η ουσία του ζητήματος είναι πως ενώ ο υδράργυρος ανεβαίνει και έπρεπε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και επιδιορθώσεις, ώστε να λειτουργούν τα κλιματιστικά και όχι να περάσουν μέρες και έπειτα να ξεκινήσει η επισκευή, που λογικά θα κρατήσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, υπήρξε καθυστέρηση. Ακόμη να αναφέρουμε πως όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τώρα οι νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί τους επιχειρούσαν να δροσιστούν με ανεμιστήρες, τις οποίες έφερναν από τα σπίτια τους. Τουλάχιστον η εικόνα αυτή είναι απαράδεκτη για ένα κρατικό κτήριο και πόσο μάλλον, νοσοκομείο.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.