Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε σύγχρονο κτίριο το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου

Επιτέλους μεταστέγαση! Θα φιλοξενεί  μουσείο αστυνομικής ιστορίας.

Στο Α.Τ Θέρμου, θα λειτουργήσει μουσείο αστυνομικής ιστορίας , κάτι το οποίο αποτελεί μοναδικότητα και πρωτοτυπία στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος.

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής αστυνομίας αλλά και της κοινωνίας του  Θέρμου υλοποιήθηκε. Πρόκειται για  τη μεταστέγαση του Αστυνομικού  Τμήματος σε νέο σύγχρονο – κατάλληλο κτίριο. Αφήνοντας πίσω το ακατάλληλο κτίριο η αλλαγή σελίδας έγινε την περασμένη Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Σε μια εποχή κρίσης, όπου το αστυνομικό επάγγελμα ταλαντεύεται από ποικίλα προβλήματα τουλάχιστον είναι απαραίτητη η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Xαρακτηριστικό είναι πως το πρώην αστυνομικό τμήμα  χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλο από πλευράς υγιεινής από το  Νομίατρο κ. Φατούρο και από πλευράς στατικότητας από τους αρμόδιους μηχανικούς. Το υπόμνημα που απεστάλη ιεραρχικά ανέφερε άνω των 15 παραγόντων που δικαιολογούσαν την μεταστέγαση.

Για να γίνει η μεταφορά απαιτήθηκε  μια σειρά έγγραφων υπομνημάτων –αναφορών και αρκετός όγκος αλληλογραφίας . Διαδικασία που διαχειρίστηκε επιτυχώς ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, Αστυνόμος Β’ Αλέξιος Αντωνίου ο οποίος κατόρθωσε να πραγματοποιήσει εντός 11 μηνών, ότι για πολλούς ότι ήταν ανέφικτο επί 21 έτη. Το νέο Αστυνομικό Τμήμα, διαθέτει είσοδο Α.Μ.Ε.Α, χώρους υγιεινής Α.Μ.Ε.Α, ειδικό χώρο αναμονής του κοινού , όπου δύναται να παρακολουθούν ειδικά βίντεο και σποτ της ΕΛ.ΑΣ μέσω ειδικού προβολέα και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών.

ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, Αστυνόμος Β’ Αλέξιος Αντωνίου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί  ότι εντός λίγων ημερών στο  Α.Τ Θέρμου, θα λειτουργήσει μουσείο  αστυνομικής ιστορίας , κάτι το οποίο αποτελεί μοναδικότητα και πρωτοτυπία στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος. Ο Αστυνόμος B’ Αλέξιος Αντωνίου συνέλλεξε αντικείμενα σπάνιας αστυνομικής ιστορίας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του Α.Τ , με δικές του δαπάνες!

Ο κ. Αντωνίου ενίσχυσε την Α.Δ Ακαρνανίας πριν δύο έτη, αφού υπηρέτησε ως μάχιμος Αξιωματικός στην Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων, στους γνωστούς «αδιάφθορους» και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Σχεδιασμού Αντιτρομοκρατικών Ασκήσεων της Δ/νσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση κάθε Αξιωματικού Διοικητή , να αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες που του παρέχονται για τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσιακές  συνθήκες διαβίωσης του αστυνομικού προσωπικού» ανέφερε ο ίδιος ερωτώμενος από την εφημερίδα «Γεγονός» για τη μεταστέγαση.

Από την πλευρά του, σε δήλωση του  στο «Γεγονός» ο δήμαρχος Θέρμου Θ. Πορφύρης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια του διοικητή του Α.Τ. Θέρμου, ώστε η υπηρεσία να μεταφερθεί σ’ ένα κτίριο που είναι αντάξιο για τη  “στέγαση οργάνων της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης”.

Αφήνοντας πίσω το ακατάλληλο κτίριο (φωτό) η αλλαγή σελίδας έγινε την περασμένη Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

“Πριν, μόλις  δείχναμε στους επισκέπτες που στεγάζεται η Αστυνομία στο Θέρμο, δεν το πίστευαν. Ήταν ένα ερείπιο,  που ήταν αδύνατο να στεγάσει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Με τον προσωπικό  αγώνα του κ. Αντωνίου, η μεταστέγαση στο νέο κτίριο, ολοκληρώθηκε, και πλέον η Αστυνομία στο Θέρμο, αποκτά άριστες εργασιακές συνθήκες, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ομαλή λειτουργία της”, τονίζει χαρακτηριστικά ο  κ. Πορφύρης, που παράλληλα επισημαίνει πως και η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μικρού τοπικού “μουσείου”  της Αστυνομίας, στον χώρο όπου στεγάζεται το Τμήμα είναι μια ακόμη μοναδικότητα  που προστίθεται  στα θετικά της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.