Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Σημαντικές ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης

Σημαντικές ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης

δημοτικό συμβούλιο αγρινίου

Στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου τέθηκαν κάποια θέματα και εκτός ημερήσιας διάταξης Υπήρξε ερώτηση  Τραπεζιώτη για το αν απολύθηκε υπάλληλος που είχε βρεθεί με πλαστό απολυτήριο στο παρελθόν με ερώτηση αν ακόμα εξακολουθεί να πληρώνεται. Ο κ. Μοσχολιός δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν είχε απολυθεί νωρίτερα καθώς το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό τον δικαίωσε αλλά με δεύτερο υπηρεσιακό-και παρά τις παρεμβάσεις- απολύθηκε σύμφωνα με τον καινούριο νόμο που σε αυτές τις περιπτώσεις ζητά άμεση απόλυση(σ.σ. αντίθετα από το παρελθόν που τέτοιοι υπάλληλοι συνέχιζαν να δουλεύουν και να αμοίβονται για χρόνια). Τον παραπάνω ισχυρισμό φάνηκε να συμμερίζεται και ο κ. Καζαντζής που ζήτησε από την κ. Τραπεζιώτη να μην αφήνει εντυπώσεις στο σώμα σχετικά με τέτοια θέματα που δεν ισχύουν. Το θέμα έμεινε στο ότι θα έρθουν χαρτιά που να αποδεικνύουν πότε απολύθηκε ο εν λόγω υπάλληλος… Ερώτηση έγινε και για την δημοπράτηση του αποχετευτικού του πρώην δήμου Θεστιέων για τη οποία απάντησε και πάλι ο κ. Μοσχολιός λέγοντας ότι το έργο είχε δεχτεί σειρά ενστάσεων γιατί το έργο είχε δημοπρατηθεί βιαστικά για να μην κάνει το έργο ο μετέπειτα συνενωμένος δήμος.
Δηλώσεις έκανε και ο κ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει πρόσφατα για τον εμβολιασμό των παιδιών από το νοσοκομείο, που έχει σταματήσει από το 2013. Ήρθε σε επαφή όπως ανέφερε με την 6η ΥΠΕ και πήρε απάντηση ότι δεν έχει καταφέρει η υπηρεσία αυτή να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια εμβολίων. Ο κ. Μερμίγκης πρότεινε-για την ακρίβεια παρακάλεσε-τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να βγάλουν ένα κονδύλι για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και πάλι από το ΠΙΚΠΑ της πόλης. «10 με 15 παιδιά στερούνται τα εμβόλιά τους» όπως είπε και ζήτησε να γίνουν και κινήσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να πιεστεί να βοηθήσει σε ένα θέμα που έπρεπε να κινείται το νοσοκομείο.
Ακόμη ο κ. Μερμίγκης ζήτησε την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου προς τον αγώνα του κρατούμενου κ. Ρωμανού ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για να του δοθεί η άδεια να σπουδάσει. Ο κ. Μερμίγκης δήλωσε ότι οι κρατούντες είναι είτε ηλίθιοι ή το κάνουν επίτηδες και σε αυτή τη συγκυρία θέλουν να βάλουν πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.
Στο πρώτο θέμα ο κ. Καλαντζής ως αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν βοηθήσει στα εμβόλια και ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε περιπτώσεις όπως τα παιδιά των ρομά που είναι ανεμβολίαστα σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Καζαντζής πάντως τόνισε ότι θα γίνει όποια προσπάθεια είναι δυνατόν για ένα τέτοιο θέμα γιατί είναι πολύ ευαίσθητο. Ο κ. Αδάμης ως σύμβουλος και εκπαιδευτικός πάντως είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ασθένειες όπως ηπατίτιδες κλπ, σε πληθυσμούς μικρών παιδιών ρομά που παρουσιάζονται στα σχολεία ακόμα και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους!
Ενημέρωση ζήτησε και η κ. Κραβαρίτη για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με το παγοδρόμιο και τις εκδηλώσεις-και για τις γιορτές αλλά όχι μόνο-σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες. Οι απαντήσεις θα δοθούν όπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΑ που θα υπάρξει εντός των ημερών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Λ.Κ.

  Νέος Πολεοδομικός σχεδιασμός ή αυθαιρεσία;

  Χένδερσον και Καζαντζή: Η μονοδρόμηση της οδού Καζαντζή καταργήθηκε από την οδό Χένδερσον μέχρι την οδό Φιλελλήνων. Το υπόλοιπο τμήμα της, μέχρι την οδό Αρακύνθου, παρέμεινε μονόδρομος.
  Αρακύνθου και Πυρομάγλου: Παρέμεινε επί της οδού Αρακύνθου η σήμανση της απαγόρευσης στροφής δεξιά προς την Πυρομάγλου ενώ η απαγορευτική σήμανση επί της Πυρομάγλου αφαιρέθηκε.Καταργήθηκε έτσι η μονοδρόμηση της Πυρομάγλου, χωρίς να επιτρέπεται όμως η είσοδος από τους δρόμους που συμβάλλονται, δηλαδή Καζαντζή και Αρακύνθου. Κυκλοφοριακός σχεδιασμός για πτηνά μόνο.
  Εξαφανίστηκαν και άλλες σημάνσεις στην περιοχή. Η πραγματικότητα επιβάλλει να γίνουν αλλαγές. Εδώ θεωρώ όμως ότι έγιναν χωρίς σχεδιασμό. Να μην αναφερθώ στις μονοδρομήσεις της περιοχής που μας εμποδίζουν την πρόσβαση στα σπίτια μας και στοιχίζουν στις τσέπες μας.
  Μόνο όπου υπάρχουν κατοικίες δημοτικών συμβούλων (πρώην) δεν έγιναν μονοδρομήσεις. Όλοι οι άλλοι, απλά φορολογούμενοι είμαστε.

 2. Λ.Κ.

  Όποιος προχώρησε στην κατάργηση των μονόδρομων, να ολοκληρώσει το έργο του και να καταργήσει και τη μονοδρόμηση στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Καζαντζή από Φιλελλήνων μέχρι Αρακύνθου , για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας.
  Μην προκαλούμε τους δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.