Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Σημαντική αύξηση των αφίξεων στο Άκτιο

Σημαντική αύξηση των αφίξεων στο Άκτιο

Image.ashx_Φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου έχουν εντάξει ως προορισμό τους γνωστές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες φέρνουν τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία κ.α. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. Πάλαιρος) καταγράφεται ικανοποιήση για την τουριστική κίνηση.

Όπως αναφέρει μάλιστα το  www.skai.gr   (επικαλείταιτην ιστοσελίδα vimanews.gr) αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στην Ήπειρο το φετινό καλοκαίρι και βάσιμες ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τα επόμενα χρόνια, φέρνει η δυνατή άνοδος των αφίξεων που υπάρχει στο αεροδρόμιο του Ακτίου .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον Ιούνιο ο αερολιμένας δέχθηκε 36.438 ξένους τουρίστες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση της τάξης του 11,8%, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2013 (32.588 τουρίστες). Αύξηση των διεθνών αφίξεων στο Άκτιο παρουσιάζεται, τόσο τον Απρίλιο, όσο και το Μάιο.Σημειώνεται, ότι φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου έχουν εντάξει ως προορισμό τους γνωστές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες φέρνουν τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία κ.α.
Αύξηση των αφίξεων δεν καταγράφεται πάντως μόνο στο Άκτιο, αλλά σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014) σημειώνεται αύξηση 17,1% (760.000 επιπλέον αφίξεις).

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κακός χαμός

    Ψέματα είναι. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του τουρισμού ναι στη διχαλωτή παντόφλα.Φονιάδες των δοντιών ζαχαροπλάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.