Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν για μια ακόμη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής και αυτή τη φορά μπροστά στα έκπληκτα μάτια 43 μαθητών από γυμνάσιο της Πάτρας, που βρίσκονταν στα θεωρεία, για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» ήταν η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη πως ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είναι ανεκδιήγητος πρωθυπουργός και Έλληνας κατά 25%. Μάλιστα, καλούσε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (σ.σ. δεν ήταν στην αίθουσα) να «σκάσει. Προκαλεί έμετο σε όλη την κοινωνία. Να βγει ένας εισαγγελέας και να του πει να σκάσει», έλεγε ο Κασιδιάρης «αναγκάζοντας» τον προεδρεύοντα Θανάση Νάκο να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της Ολομέλειας.

Δείτε βίντεο

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους
Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος προκαλεί εμετό σε όλη την κοινωνία εχει και μας κάνει μαθήματα ηθικής στα κανάλια της διαπλοκής. Θα πρέπει να βρεθεί ένας ανακριτής και να του πει «σκάσε» – αυτό θα γίνει όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα.

Λεωνίδας Γρηγοράκος (πρόεδρος): Υπάρχει άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που μιλά για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η χρησιμοποίηση φράσεων υποτιμητικών και η καταφρόνηση του συντάγματος με λόγια ή έργα, πολύ σκληρές φράσεις χρησιμοποιείται για ανθρώπους που απουσιάζουν, να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής.

Γιάννης Μανιάτης: Γίναμε μάρτυρες εκτόξευσης λεκτικών, φασιστικών σκουπιδιών ανάξιων οποιουδήποτε σχολιασμού, θα αποδείξω ποια παράταξη και ποιοι ηγέτες υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και ποιοι τα χρησιμοποιούν για να υφαρπάξουν ψήφους.

Χρήστος Παπάς: Σας πόνεσε το «σκάσε» του Κασιδιάρη, έπρεπε κάποιος να το πει! Κύριε Μανιάτη, πάμε μαζί ένα σαββατοκύριακο στην Αργολίδα εσείς θα φάτε γιαούρτια ή μάλλον πορτοκάλια, εμάς θα μας χειροκροτεί ο κόσμος. Είστε ένας μικρός Βενιζέλος… το ΠΑΣΟΚ τέλος.

Σοφία Βούλτεψη: Κανείς δεν μπορεί να δίνει πιστοποιητικό πατριωτισμού. Προφανώς απαράδεκτα τα χθεσινά επεισόδια στο πεντάγωνο. Κάνετε επίκληση των 500.000 ανθρώπων που σας ψήφισαν, ουδείς όμως έχει το δικαίωμα να λέει «σκάσε» σε κανέναν, αν χρησιμοποίησε την προστακτική θεωρώντας ότι ικανοποιεί μερίδα του ελληνικού λαού, ας ξέρουν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι που από το στόμα σας θα ακούσουν να λέτε «σκάσε».

Χρήστος Παπάς: Ούτε σκύψε είπαμε, ούτε τίποτα. Είπαμε σκάσε.

Γιάννης Μανιάτης: Είναι ανάξια σχολιασμού η εκτόξευση φασιστικών σκουπιδιών απ όπου και αν προέρχεται. Ο οχετός των ύβρεων και οι συμπεριφορές παρακράτους, καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσουν. Η δημοκρατία θα νικήσει.

Τον κ. Μανιάτη διακόπτουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φωνάζουν «είστε κλέφτες… απατεώνες. Για 20 χρόνια κλέβατε το κράτος» με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νάκος.

Θανάσης Νάκος: ….Πώς την έχετε δει; Πώς την έχετε δει; Δεν σας διέκοψε κανένας. Είναι συμπεριφορά αυτή; υπάρχει δικαίωμα για αποφυγή καταστάσεων που δεν τιμούν το κοινοβούλιο, διέκοψα τη συνεδρίαση. Τέλος.

Η ένταση μεταφέρθηκε και έξω από την αίθουσα της ολομέλειας όπου ομαδικά βγήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίζοντας και καταγγέλλοντας τους πάντες.

Πάντως, η διακοπή κράτησε για λίγα λεπτά και με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μανιάτης ανέφερε: «Πριν κατέλθω με απείλησαν ότι αν κατέβω στην εκλογική μου περιφέρεια θα προπηλακιστώ. Είμαι εκλεγμένος και δεν φοβάμαι. Όποιος θέλει να απειλήσει εκλεγμένο βουλευτή θα αναλάβει και τις ευθύνες του. Θα συνεχίζω παρά τις απειλές της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσω να συνομιλώ με τους ανθρώπους της Αργολίδας. Δεν φοβάμαι. Είμαι όρθιος…».

www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.