Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Σκηνές ροκ και άγριο ξέσπασμα Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ

Σκηνές ροκ διαδραματίστηκαν στη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ στα γραφεία της Λ. Συγγρού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη οργισμένο να καταγγέλλει «γελοιοποίηση της διαδικασίας»

baru-klima-sto-eswteriko-tis-neas-dimokratias_8.w_lΗ γεμάτη εντάσεις και καυγάδες συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Λ.Συγγρού ολοκληρώθηκε με παρόντα τα 9 από τα 17 μέλη και με πλειοψηφία 7-1 αποφάσισε να στηθούν 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη  χώρα και οι εκλογείς να καταβάλλουν αντίτιμο 3 ευρώ. Η απόφαση με δεδομένες τις προειδοποιήσεις Μεϊμαράκη είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει και νέο γύρο καυγάδων.

Η έφοδος και οι καταγγελίες Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου – Τζιμάρα

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την οργισμένη εισβολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην αίθουσα, τις καταγγελίες του σε βάρος του γραμματέα της ΝΔ Ανδρεά Παπαμιμίκου και του διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τζιμάρα για την ακολουθούμενη διαδικασία ενώ απέσυρε και τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εισήλθε έξαλλος στην αίθουσα που συνεδρίαζε  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και κατήγγειλε γελοιοποίηση της διαδικασίας αποδίδοντας ευθύνες σε Παπαμιμίκο καιι Τζιμάρα.

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν θα συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης προϊδεάζοντας τους δημοσιογράφους για όσα ακολούθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΚΕΦΕ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προειδοποίησε πως αν η ΚΕΦΕ μετά απ όλα αυτά λάβει σήμερα απόφαση εκείνος θα την θεωρήσει και θα την καταγγείλει ως διαβλητή.

Και γνωστοποίησε πως ο εκπρόσωπος του στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» και η συζήτηση να επαναληφθεί αύριο κάτι που εισηγήθηκαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και ο Φίλιππος Ταυρής.

Εξάλλου από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ είχε ήδη αποχωρήσει νωρίτερα ο Γιάννης Τραγάκης που μετέχει με την ιδιότητα αρχαιότερου βουλευτή της ΝΔ στην Κ.Ο.

Βολές κατά Μεϊμαράκη από την εκπρόσωπο του Τζιτζικώστα   

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χαρακτήρισε μη ελεγχόμενο το ξέσπασμα Μεϊμαράκη.

«Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις» είπε η κ. Ασημακόπουλου.

Κ. Μητσοτάκης:Λάθος & αντιδεοντολογική η παρέμβαση Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του χαρακτηρίζει εσφαλμένη και αντιδεοντολογική την παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη σημερινή διαδικασία της ΚΕΦΕ.

«Ωστόσο κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει η ΝΔ στην κοινωνία.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του  Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σημείωσε πως «προτού συμβεί το περιστατικό» είχε υπάρξει συμφωνία στο θέμα του διαγωνισμού την Πέμπτη να ανοίξουν οι προσφορές.

«Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Γεωργιάδης: Πριν το περιστατικό είχαμε συμφωνήσει σε όλα

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο γενικός διευθυντής κατά του…μεταβατικού προέδρου

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας σε δήλωση του κατήγγειλε τον Β. Μεϊμαράκη για αναίτια, υβριστική επίθεση απειλώντας ακόμη και με μήνυση.

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου» αναφέρει ο Κώστας Τζιμάρας.

‘Ολες οι δηλώσεις και το παρασκήνιο πριν  την επεισοδιακή συνεδρίαση

Και βολές Κυριάκου Μητσοτάκη για μεθοδεύεις της ΚΕΦΕ.   

Πριν από την έναρξη της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής  ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς για την διαδικασία που προκρίνεται από την ΚΕΦΕ.

«Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πρόσθετε και κάλεσε την ΚΕΦΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της»

Τζιτζικώστας: Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά  

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009.Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε» είχε αναφέρει νωρίτερα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του.

Γεωργιάδης: Κανείς διαχωρισμός σε παλιά και νέα στελέχη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσή του συντάσσεται με τη θέση του Κ.Μητσοτάκη να μην υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009.

«Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία» ανέφερε ενώ διαφωνεί ριζικά με την αύξηση του αντιτίμου για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

http://www.thetoc.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.